, 2021/10/21

A víz minden otthon létfontosságú eleme. Az iváson kívül fürdésre, főzésre és tisztálkodásra, például edények és ruhák tisztítására is használjuk. Ez még fontosabbá teszi a tiszta, minőségi víz meglétét.

egész  ház vízszűrők

A víz forrásától függően különböző mértékben tartalmazhat káros szennyeződéseket, például vegyi anyagokat, üledékeket és szerves anyagokat1. Még a városokból és településekről származó tisztított vízforrások sem feltétlenül a legjobb állapotban vannak. Itt jöhet jól egy otthoni vízszűrő rendszer. Ezek a rendszerek egyetlen forrásból veszik az otthonába érkező vizet, és kezelik azt, hogy eltávolítsák ezeket a különböző káros szennyeződéseket.

Egy ilyen rendszer megvásárlásakor gondolj a vízforrásra és a valószínűsíthető szennyeződésekre, amelyeket találhatsz. Egyes rendszerek jobban kezelik az olyan dolgokat, mint az ólom vagy a vas, mint mások.

Az olyan kemény üledékek, mint a kalcium, esetében szintén olyat szeretnél amely beépített vízlágyítóval rendelkezik, amely sót vagy sómentes eljárást használ. Végül, ha

szeretné megtartani a vízben lévő egészséges ásványi anyagok egy részét, tartsa nyitva a szemét a remineralizációs eljárással rendelkező lehetőségek között.

A legjobb választás:

Pelican teljes házi szénszénes vízszűrő rendszer a Home Depotban. Ez a szűrő a legelterjedtebb vízszűrő közeget - aktív szenet - használja számos szennyeződés eltávolítására.

A legjobb költségvetés: A legjobb szűrő:

GE Whole House vízszűrő rendszer a Home Depotban. Ez a szűrő megfizethető módja annak, hogy kiszűrje a nagyobb üledékeket a csövekből, de körülbelül háromhavonta cserélni kell.

A legjobb az egyszerű karbantartásért:

3M Aqua-Pure teljes házi vízszűrő rendszer a Walmartnál

A higiéniai gyorscsere funkció megkönnyíti a szűrők cseréjét, kulcsok, csepegtető edények vagy a nedves rendetlenség lehetősége nélkül.

A legjobb a kútvízhez:

iSpring teljes házi szűrőrendszer a Lowe's-nál. A háromlépcsős rendszer különböző típusú szűrőket használ a kútvízre jellemző szennyeződések és törmelékek megcélzására.

A legjobb vízlágyítóval:

Pelican 15 GPM Whole House Water Filtration at Walmart. Más vízlágyítókkal ellentétben ez a rendszer speciális granulátumokat használ, amelyeket soha nem kell cserélni, és csak öt másodpercig tart a működés.

A legjobb városi vízhez:

Home Master Whole House 2-fokozatú vízszűrő rendszer a Walmartnál. Ez a rendszer sikeresen eltávolítja mind a klórt, mind a kloramidokat, amelyekkel nehezebb megküzdeni.

A legjobb a nehézfémekhez:

Express Water Whole House vízszűrő a Walmartnál. A szűrő egy nagyszerű lehetőség a régebbi vízvezetékkel rendelkező otthonok számára, ami rozsda jelenlétéhez vezethet a vízben.

A legjobb összességében: Pelican PC600 Pelican Premium 10 GPM teljes házi szénszűrő rendszer Express Water Nehézfém teljes házi vízszűrő.

A Pelican PC600 egy hosszú élettartamú és hatékony teljes házi vízszűrő, a Pelican PC600 egy 10 GPM-es teljes házi vízszűrő, amely 5 mikronos előszűrővel rendelkezik az üledék felfogására, és egy szénszűrő közeggel, amely a vízszennyezés leggyakoribb forrásait célozza meg. Egy bakteriosztatikus médiaréteg gátolja a baktériumok szaporodását a készülékben. A 10 GPM áramlási sebesség és az 1 hüvelykes csatlakozók általában elegendőnek tekinthetők egy legfeljebb négyfős, két-három fürdőszobával rendelkező háztartás vízáramlási igényeihez.

Ez a rendszer megfelel a vízszűrő rendszerekre vonatkozó NSF 42 szabványnak. A szénalapú házi vízszűrőket különösen alkalmasnak tartják a szagokért és a rosszabb ízért felelős vegyi anyagok és szennyeződések megkötésére.4 Az aktívszénszűrők a legelterjedtebb vízszűrő közegek. Ennél a bizonyos teljes házi vízszűrőnél az előszűrő félig rendszeres cserét igényel (hat-kilenc havonta), de a szénszűrő közeg élettartama hosszú, akár öt év vagy 600 000 gallon. Ha eljön az ideje, akkor a szűrőt kicserélheti, ha már nem életképes, ahelyett, hogy az egész egész házi vízszűrőrendszert ki kellene cserélni.

Jelentősen kevesebbért, mint a listán szereplő számos választás, ez a költségvetési egész házi vízszűrő kiszűri a homokot, az üledéket és a törmeléket, amelyek egyébként szennyeznék a vízellátást. Bár ez az egyfokozatú vízszűrő csak a nagyobb részecskéket távolítja el a vízből, megfizethető lehetőség az otthoni víz megjelenésének és összetételének javítására.

Az értékelők gyakran telepítik ezt a kedvező árú egész házi vízszűrőt, hogy csökkentsék a klórt és az üledéket, amelyek egyébként hatással lennének a készülékekre, például a vízlágyítóra vagy a jégkészítőre. Megfelelően megszüntette a látható részecskéket, vagy ahogy az egyik véleményező fogalmazott, a "floaties"-t is. Ezeket a szűrőket nagyobb gyakorisággal kell cserélni, mint néhány más teljes házi vízszűrőt - a gyártó becslése szerint a szűrő élettartama körülbelül három hónap. A jó hír az, hogy a csere szűrők is megfizethetők.

A legjobb az egyszerű karbantartás érdekében: Aqua-Pure teljes házi vízszűrő rendszer

3M teljes házi vízszűrő rendszer

Ha egy csúcs egész házas vízszűrőt keres, amely hatékony és könnyen karbantartható, akkor a 3M Aqua-Pure egész házas gyors cserélhető vízszűrő kényelmét nehéz felülmúlni. Ez a vízszűrő megfelel az NSF 42-es szabványnak, és üledékszűrővel rendelkezik az 5 mikronnál nagyobb méretű részecskék felfogására3. Az aktívszenes közeg a klór és más gyakori szennyeződések ellen irányul, miközben csökkenti a vízkőképződést, amely hatással lehet az olyan készülékekre, mint a vízmelegítők, mosogatógépek és más eszközök.

A 3M AP904 teljes háztartási vízszűrő legnagyobb előnye a szuper egyszerű szűrőcsere, köszönhetően a "higiéniai gyorscsere" funkciónak. Amikor eljön a szűrő cseréjének ideje (a vízminőségtől függően körülbelül 100 000 gallon után), egyszerűen tekerje ki a tartályát, és cserélje ki egy új szűrőtartályra. A szűrő könnyen a helyére kattan, és nincs szivárgás vagy esély a szennyeződésre. Ez nagy előrelépés néhány más, egész házi vízszűrőhöz képest, amelyekhez csavarkulcsok, csepegtető edények és a nedves rendetlenség lehetősége szükséges, amikor az egyik szűrőt kiveszi, az újat pedig a helyére teszi.

Ne feledje azonban, hogy ez nem a legrobosztusabb vízszűrő rendszer a piacon - elsősorban a nagyobb üledékrészecskék eltávolítására és a klór csökkentésére irányul, hogy javítsa az ízt és a szagot. De ha ez a fő célja egy vízszűrő rendszerrel kapcsolatban, és szereti az egyszerű szűrőcseréket, akkor ez a rendszer nagyszerű választás.

A legjobb kútvízhez: iSpring WGB32BM teljes házi szűrőrendszer

iSpring WGB32BM 3-fokozatú Big Blue vízszűrő Háromfokozatú, 15 GPM mechanikus szűréses egész házi vízszűrő rendszer.

Az iSpring WGB32BM az egyik legjobb egész házi vízszűrő, és különösen alkalmas a kútvíz szűrési igényeinek kezelésére. Ez a háromlépcsős rendszer előszűrőt használ az olyan üledékek, mint a homok, a szennyeződés és a rozsda összegyűjtésére, amelyek gyakran beszivárognak a földalatti kutakból származó ivóvízbe. A második fokozatú szűrő a klórt, a VOC-okat és más szennyeződéseket célozza meg egy szénblokk-szűrővel. Végül, a kútvíz speciális igényeinek kezelésére az iSpring WGB32BM nehézfémszűrővel rendelkezik, amely csökkenti a vasat, mangánt és más, a kútvízben gyakran előforduló nehézfémeket.

Az első két fokozat szűrő élettartama akár 100 000 gallon, de a nehézfémszűrőt gyakrabban kell cserélni - csak 50 000 gallonra van méretezve (a vízkészlet vasszintjétől függően). Azok az értékelők, akik korábban csak kétfokozatú teljes házi vízszűrőt próbáltak, nagyon elégedettek voltak ennek az iSpring modellnek a teljesítményével. A háztulajdonosok újra és újra arról számolnak be, hogy a kútvíz kénszaga és fémes íze az iSpring WGB32BM segítségével megszűnt.

Legjobb vízlágyítóval: Pelican 15 GPM Whole House vízszűrés

Pelican PSE2000 Egész házas vízszűrő és vízlágyító alternatív rendszer

Ha egyszerre szeretné szűrni és kondicionálni a vizet, akkor keressen egy teljes házi vízszűrőt vízlágyító alternatívával, mint például a nagyra értékelt Pelican PSE2000. A gyakran vízkondicionálónak is nevezett rendszer kiszűri a leggyakoribb szennyeződéseket az otthoni vízkészletből, miközben csökkenti a víz keménységét is. Megfelel az NSF 42 és 61.3 szabványoknak.

A Pelican PSE2000-et az különbözteti meg a többitől, hogy a DVGW tanúsítás szerint 99,6 százalékban megakadályozza a vízkő kialakulását, így ez az egyetlen vízlágyító alternatíva, amely ezt teljesíti. A hagyományos vízlágyítókhoz só, elektromos áram és hosszabb érintkezési idő szükséges a vízkezeléshez. A Pelican PSE2000 azonban speciális NaturSoft szemcséket használ, amelyeket soha nem kell cserélni, és mindössze öt másodperces érintkezéssel lágyítják a vizet. Ezáltal a rendszer kiváló teljesítményt nyújt, és sokkal kevesebb karbantartást igényel, mint más vízlágyítók.

Ezenkívül ez az egész házra kiterjedő vízszűrő négy szűrési fokozattal rendelkezik, mielőtt a vizet használatra lágyítaná. Kiszűri a zavarosságot okozó és a szűrő élettartamát csökkentő üledékeket, majd két szénszűrővel eltávolítja a gyakori szennyeződéseket, végül pedig egy réz-cink médiaszűrővel mérsékli a baktériumok és az algák növekedését. Ez a rendszer 15 GPM-re van méretezve, és az 1 hüvelykes portméretekkel nem befolyásolja a legtöbb háztartás áramlási sebességét vagy nyomását.

A 7 legjobb vízlágyító 2021-ben

A legjobb városi vízhez: Home Master Whole House 2-fokozatú vízszűrő rendszer többfokozatú üledékkel.

A városi vízkezelő létesítmények általában kloridot vagy klóramint adnak hozzá a vízkészletek sterilizálására. Ha azonban javítani szeretné ivóvize tisztaságát, gyakran elsődleges fontosságú a klór, a kloramidok és más szennyező anyagok eltávolítása. A klóramin egy maradék fertőtlenítőszer, amelyet nehezebb eltávolítani a vízből, de ez az egész házi vízszűrő KDF85 szűrőközeggel és katalitikus szénnel van felszerelve, hogy mind a klórt, mind a klóramidokat eltávolítsa. Emellett kiváló szűrőnek bizonyul a hidrogén-szulfid ellen is, amely kellemetlen ízt és szagot adhat a víznek.

Ha olyan városi vízzel rendelkezik, amelyet klóraminokkal kezelnek, akkor ez az egész házi vízszűrő a legjobb választás. Még ha klórral kezelt városi vízzel rendelkezik is, a KDF85 médium hozzáadása állítólag meghosszabbítja a szénszűrő médiumok élettartamát. Ezenkívül ennek a vízszűrőrendszernek az első szakasza egy többfokozatú üledékszűrő, amely négy rétegben - 25, 10, 5 és 1 mikronban - fogja fel a részecskéket. A szűrők cseréjét évente, vagy akár 95 000 gallon víz kiszűrése után tervezheti.

A legjobb a nehézfémek ellen: Express Water nehézfémek egész házas vízszűrő.

Ha kifejezetten a nehézfémek elleni küzdelemhez keresel egész házi vízszűrőt, akkor ez a háromlépcsős rendszer az Express Water-től az a speciális rendszer, amelyet kereshet. A víz az üledékfokozaton keresztül szűri meg az olyan szennyeződéseket, mint a homok, a rozsdarészecskék és a szennyeződések. Ezután a második fokozatban a KDF szűrőközeg olyan nehézfémekkel foglalkozik, mint a vas, az ólom, a higany és az alumínium. Ezenkívül eltávolítja a klóramint, a hidrogén-szulfidot és az arzént. Végül a harmadik fokozatban lévő aktívszénszűrő olyan vegyi anyagokat, mint a klór, a növényvédő szerek és a gyógyszeripari nyomelemek. Nagyszerű választás, ha a víz magas vastartalmú, vagy ha a házában lévő régebbi vízvezetékek miatt rozsda van a vízben.

Az értékelők áradoznak az ivóvíz jobb ízéről ezzel a teljes házi vízszűrővel. Egy személy azt mondta, hogy a vízük, amely korábban filléres ízű volt, most nagyszerű ízű. Csak tartsa szem előtt, hogy ez az egész házi vízszűrő jelentős helyet foglal el - a három tartály mindegyike körülbelül 18 hüvelyk magas, 5 és 6 hüvelyk közötti átmérővel.