, 2021/10/20

Természetes növényzet tölti ki ezt a modern atlantai parasztházat az ünnepekre. Annette Thurmon farmtulajdonos számára az ünnepi dekoráció a hátsó udvarra való kirándulással kezdődik.

Természetes növényzet

"A karácsonyi dekoráció drága" - mondja Annette. "Ahelyett, hogy megvenném, kimegyek és beszerzem."A december viszonylag nyugodt időszak az Azure Farmon, az Atlantától egy órányira északra fekvő 5 hektáros területen, ahol Annette és férje, Jared alpakákat, miniatűr lovakat, csirkéket, kacsákat, libákat és lányukat, a 2 és fél éves Avát nevelik. "Az évnek ebben az időszakában sok mindenre koncentrálunk otthonunkban" - mondja Annette. "És izgatott vagyok, mert Ava már nagyobb, és egy kicsit jobban részt vehet benne."

A szezon kezdetén a Thurmonok körbejárják a farmot, hogy összegyűjtsék a vázákba szánt örökzöld ágakat, valamint a cédruságakat és a fenyőtobozokat, amelyekből füzéreket készítenek. "Igyekszem nagyon természetes módon díszíteni azzal, amit találunk" - mondja Annette. "Bármelyik évszakban is legyen, a túlságosan "kész" dekoráció helyett igyekszem sok mindent a természetből belevinni." De ez nem jelenti azt, hogy nincs terve.

Annette minden évben összeállít egy szűkített listát a könnyen fellelhető vagy elkészíthető anyagokról, majd az eredményeket beleteszi a zöldbe, szétszórja az asztalon, és tálakba halmozza őket, hogy Ava megragadhassa és megvizsgálhassa. Idén a szárított narancsszeletek, a fahéjrudak és a bársonyszalagok a kedvencek. "Az én fám nagyon természetes. Nincsenek rajta üvegdíszek. Nagyon egyszerű" - mondja Annette.

A birtokáról származó magnólialeveleket, valamint szárított narancsszeleteket és fahéjrudakat dugdosott az előre kivilágított ágak közé. A bársonyszalagos masnik és az antik csengők csak egy kicsit dobják fel. A vegyes örökzöld ágak kiemelik az aranyszínű harangokat és a fehér díszeket; a zsákvászon mindenütt hangsúlyt ad. "A karácsonyi dekoráció drága" - mondja Annette. "Ahelyett, hogy megvenném, inkább kimegyek és beszerzem.

Felfűz egy másik ünnepi állandóságot, az antik harangok gyűjteményét, majd elindul kifelé. Annette sosem hagyja ki a konyhát a dekorációs tervei közül. "Számomra ez a szórakozás része, de minden nap használjuk ezt a teret, ezért élhetőnek kell lennie" - mondja. Hogy helyet spóroljon a sütikészítésnek és a mézeskalácsház díszítésének, szó szerint az apró kiegészítésekre összpontosít: mini műfák a polcokon, apró koszorúk néhány helyre akasztva, és egy-két csengettyű.

A konyhai használati kocsi a praktikum és a szépség keveréke: egy antik szerszámosládába rejtett asztalterítőknek és telefontöltőknek ad otthont, valamint extra narancsszeleteknek, fahéjrudaknak és fenyőtobozoknak. Néhány tárgy, például a Thurmonék csirkeállományából gyűjtött tojások, mindkettő. Egy régi ablakkeret, amelyet a pár a pajtában talált, koronázza Annette beépített irodai zugát.

Karácsonykor a sarokban egy adventi naptár és az elmúlt ünnepekről készült fényképek találhatók. Annette kinyomtatja a család korábbi karácsonyokon készült fotóit, hogy felidézze a fontos emlékeket. "A család fontosságára és az ünnepek mögött rejlő okokra akarom helyezni a hangsúlyt" - mondja Annette. "Remélhetőleg a hagyományaink közelebb hoznak minket egymáshoz."

"A nagytermet és az étkezőt nagy összejövetelekre terveztük. Azt akartam, hogy az egész család leüljön az étkezőasztalhoz az ünnepek alatt". Az étkezőben minden olyan hely, ahol zöldet lehet tartani, megteszi. "Elég vad odabent" - mondja Annette a karácsony esti vacsorának helyet adó térről. A madárkalitkás csillárokba lucfenyőt szőtt, füzéreket és koszorúkat akasztott az ajtókba és az ablakokba, és a büfé vázáiba tartalék ágakat helyezett.

"Egy kicsit többet csinálok, mert nem vagyunk ott állandóan; lehet benne plusz." Annette szentimentális darabokra (azok Jared nagymamájának poharai), gyertyákra és réteges terítékre támaszkodik, hogy feldobja a mentett fából készült asztalt. Avával együtt új hagyományok jöttek, például egy fém karácsonyfa a hálószobájába. "Az összes díszt rajta ő kapta, vagy én gyűjtöttem össze őket, mielőtt megszületett, vagy mi készítettük őket azóta" - mondja Annette. A középső oszlopot pehelyfűzér övezi, hogy még több textúrát és "havat" kapjon.

"Természetesen feldíszítem az üvegházat az ünnepekre!" - mondja. És a tyúkólat, a pajtát és a többi melléképületet is, amelyek mind füzérrel vannak feldíszítve és kisebb-nagyobb fákkal vannak ellátva. Ava - és a felnőttek - számára is elbűvölő ez a hely, különösen, amikor az állatok gondozásával járó mindennapi munkát végzik. "Ha belegondolsz, ez még mindig csak a szokásos életed, de amikor csillogó fények vannak, az még különlegesebbé teszi" - mondja Annette.

hely elég nagy egy asztalnak, és reméli, hogy egyszer majd egy ünnepi partit is rendezhet ott. Egyelőre elég, ha nézi, ahogy Ava betakarítja a spenótot, a salátát és a fűszernövényeket, amelyeket télen termesztenek.

Muskátli, a farm két miniatűr lovának egyike, a csirkeól előtt pózol, amely szintén megkapja Annette jellegzetes zöldjét. Ha a díszlethez tartozik egy miniatűr ló, amely egy tartáni sállal a nyakában trappol, az varázslatos. Ennél jobb nem is lehetne, kivéve, ha az állatokat is be tudják kötni. Annette-nek már van egy ötlete erre vonatkozóan. "Arra gondoltam, hogy a szamarakkal együtt csinálhatnánk bent egy jászoljelenetet" - mondja, kihasználva a könnyen tisztítható betonpadló előnyeit. "Ők lesznek, és egy nagy, 2 és fél éves baba a jászolban.

Alpakita egy hónapos korában érkezett anyjával az Azure Farmra, és mostanra a kifejlett alpakához négy másik alpaka is csatlakozott, köztük az utódja, Felix. A kecskék felismerik a jó fotózási lehetőséget, ha meglátják.