, 2021/10/22

Amikor kezd melegedni odakint, akár nyáron van, akár mérsékelt égövön élsz, kutyád sok időt szeretne a szabadban tölteni. Az embereknek, ha meleg van, képesek vagyunk testszerte található mirigyeken keresztül izzadni.

háziállatodat hűvösen tartsd

A kutyák azonban csak a talppárnáikon és az orrukon vannak verejtékmirigyek. A hőségtől zihálással is enyhülhetnek, de ez nem hatékony, így a kutyák gyakran gyorsan túlhevülnek, ha a szabadban töltik az időt a forróságban. Ahogyan háziállatainknak szükségük van arra, hogy etessük és fürdetjük őket, úgy segítségre van szükségük a hűtésükben is. Íme nyolc dolog, amit megtehetsz, hogy háziállatod egész nyáron biztonságban és egészségben tartsd.

1. Szervezz háziállatodnak medencés partit

Egy olcsó műanyag gyerekmedence vagy kutyamedence jéggel és vízzel való megtöltése tökéletes hűsítő a kutyának. A kutyusod nagyon jól fog szórakozni a játékok kergetésével és a pihenéssel az új személyes játszóterén. Ráadásul a gyerekek is csatlakozni akarnak majd a mókához.

2. Tölts fel kutyabiztos jégkrémet

Tudod, hogy a kutyád a legjobbat érdemli. Azt is tudod, hogy a legjobb finomság egy forró nyári napon a fagylalt. Ne etesd a kutyusodat emberi lágyabbal. Helyette próbálj ki egy kutyabarát opciót, például a Pooch Creamery Ice Cream-et (6 dollár, Chewy).

3. Legyen egy szabadtéri kutyamosó/hűtőállomás

Egész nap a napon játszani és a természetet felfedezni jó móka; a szag, amit a kutyája hazahoz magával, nem az. Tartsd tisztán és hűtsd le kutyádat egy barkácsolt kisállat mosóállomással, ami valójában csak annyit jelent, hogy (óvatosan) vizet permetezel rá egy slagból.

4. Állíts ki egy kutyás hűtőszőnyeget

A kutyák és a macskák egyaránt szeretnek elnyújtózni a meleg nyári napsütésben, de gyorsan túlmelegedhetnek. Tedd kellemesebbé a sütkérezést kedvenced számára egy hűtőszőnyeg beszerzésével. Éjszakára tedd be a hűtőszekrénybe, másnap vedd elő, és hűsítsd rajta a kutyusodat.

5. Szerezz néhány fagyasztott finomságot egy kedvenc kutyajátékodban

A Kong játékok mindenféle formában és méretben kaphatók, mert minden kutya szereti őket. Ezek kemény, gumiból készült rágójátékok, amelyeket arra szántak, hogy finom, ragadós finomságokkal, például mogyoróvajjal töltsd meg őket, amelyek egy ideig lekötik a kutyádat. Nyáron próbáljon ki egy fagyasztott rágcsálnivalót, például a Purina Frosty Paws mogyoróvaj ízű fagyasztott kutyakaját.

6. Készíts fagyasztott finomságtálat

Ha szeretnéd lefoglalni és felfrissíteni kedvenceidet, egy fagyasztott finomságtál tökéletes. Fagyaszd le a kibble-t vagy a finomságokat víz és csirkealaplé keverékében, és hagyja, hogy a városba menjetek. A csirke íze fenntartja az érdeklődésüket, amíg eljutnak a finomságokhoz. Csak arra ügyelj, hogy kint tartsd, hogy ne olvadjon szét a padlózaton.

7. Hozz létre egy árnyékos menedéket

Előzd meg négylábú barátod túlmelegedését azzal, hogy bőséges árnyékot biztosítasz nekik. Állítso fel egy sátrat, egy esernyőt vagy egy kutyaházat. Így több időt tölthetnek majd a szabadban, távol a forró naptól.

8. Védd a kisállat mancsát viaszos kezeléssel

A nyárral együtt jár, hogy a házi kedvencek több szabadtéri felfedezőutat tehetnek mindenféle terepen: forró homokos strandokon, perzselő aszfaltozott utcákon és poros országutakon. Az egyik legjobb módja annak, hogy kedvenced mancsait csúcsformában tartsd, ha a hőségben nem sétáltatod őket a burkolt felületeken. De ha extra védelmet szeretnél nyújtani az irritáló elemekkel szemben, próbáld ki a mancsviaszt.

Ezt az állatbarát viaszt online is megvásárolhatja, például a Warren London Dog Paw Defense Wax. A nyár csodálatos időszak az évnek arra, hogy az egész család együtt töltsön időt a szabadban. Ezekkel az ötletekkel kedvenced biztonságban és hűvösben maradhat minden nap alatti tevékenység során.