, 2021/10/20

Már egy éve, hogy befejeztem a kezelést, és miközben próbálom megtalálni az új normális életemet, tesztelem, hogy a színek, amiket viselek, hogyan befolyásolják az érzéseimet.

 Személyes stílu

Ebben a hónapban lesz egy éve, hogy befejeződött a 20 hetes kemoterápia és a kettős masztektómia. Az öt hónapos agresszív kemoterápiás kezelés elpusztította a mellrákomat, de a hajamat is elvitte - ez a folyamat sajnálatos része. Örömmel jelenthetem, hogy még mindig rákmentes vagyok, és ez nagyon jó érzés. A gyógyulási folyamat egyik legnehezebb része azonban az volt, hogy újradefiniáljam a személyes stílusomat a hosszú hajam kényelmes takarója nélkül.

Ebben a hónapban lesz egy éve, hogy befejeződött a 20 hetes kemoterápia és a kettős masztektómia. Az öt hónapos agresszív kemoterápiás kezelés elpusztította a mellrákomat, de a hajamat is elvitte - ez a folyamat sajnálatos része. Örömmel jelenthetem, hogy még mindig rákmentes vagyok, és ez nagyon jó érzés. A gyógyulási folyamat egyik legnehezebb része azonban az volt, hogy újradefiniáljam a személyes stílusomat a hosszú hajam kényelmes takarója nélkül.

Még mindig nem érzem magam a régi önmagamnak. Nem vagyok benne biztos, hogy valaha is az leszek, és amikor hallottam, hogy néhány barátom megosztotta pozitív tapasztalatait a legjobb színük megtalálásáról, ki akartam próbálni. A rák előtt többnyire feketébe öltöztem. Könnyű volt, és mivel dolgozó anyuka voltam két 4 év alatti gyerekkel, élveztem az általam egyszerűnek tartott egyenruha egyszerűségét.

Amikor elvesztettem a hajam, elvesztettem az egyenruhám egyik legfontosabb elemét. Ez a veszteség és a rákkezeléssel járó súlyingadozás arra késztetett, hogy újragondoljam, mi áll jól és mi áll jól rajtam. Az új, rövid hajammal, amely sötétre és göndörre nőtt vissza (korábban laza, tengerparti hullámok voltak, amelyeket szőkén emeltek ki), végre készen álltam a változtatásra.

"Sok nő, aki időpontot kér, szülés után van, vagy nagy változáson megy keresztül az életében, és elveszettnek érzi magát" - mondja Ally Van Iten a House of Colour Des Moines-tól. A színelemző gyorsan leszögezi, hogy ő senkit sem változtat meg. "Azt csinálom, hogy úgy nézz ki, mint te, csak jobban". Mindenki tudja, milyen érzés, amikor azt mondják nekünk, hogy "ez a szín elképesztően jól áll neked" vagy "imádom ezt a színt rajtad". Segítek neked, hogy ezt minden egyes alkalommal, amikor felöltözöl, minden nap megismételd, életed hátralévő részében.

A színelemzésem folyamata körülbelül két órát vett igénybe az elejétől a végéig. A találkozót smink nélküli arccal kezdtem. A folyamat egyik megalázó része egyfajta színblokkolás, amikor a hajadat tiszta fehér ruhával takarják el, a testedet pedig egy másik fehér ruhába burkolják; csak az arcod van szabadon. Ezután kezdődik a színelemzés. Van Iten több mint egy órát töltött azzal, hogy különböző színekben drapériázzon engem (336 árnyalat van az arzenáljában).

Eleinte elég nehéz volt számomra bármiféle különbséget észrevenni aközött, ahogyan egyik színtől a másikig kinézek, de fokozatosan kezdtem megérteni, mire gondolt, amikor azt mondta, hogy az egyik szín harmonikusan illeszkedik a bőrszínemhez, míg más színek fakóvá teszik a bőrömet, csökkentik az állvonalamat, vagy túlsúlyosak. A drapériák óriási szalvétákra emlékeztettek, amelyeket Van Iten szakértelemmel és stratégiailag addig cserélt, amíg meg nem találta a számomra tökéletes színeket. "Semmit sem változtatok a vonásaidon - magyarázta. "Csak színt színre cserélek."

A House of Colour színelemzése a Johannes Itten színelméletíró által meghatározott négy évszakon alapul. "Több mint 10 millió szín létezik a világon" - osztja meg a nő. "Mi ezeknek a színeknek a negyedéhez adunk hozzáférést. Mindenki tudja, milyen érzés, amikor azt mondják nekünk, hogy 'ez a szín csodásan áll rajtad' vagy 'imádom ezt a színt rajtad'. Segítek neked, hogy ezt minden alkalommal, amikor felöltözöl, minden nap megismételhesd, egész életed hátralévő részében."

Mint kiderült, én nyárra vagyok. A legjobb színeim a kék, a lágy, a füstös és a rózsaszín (és sajnos a fekete nem az én évszakom). A színelemzésről egy füzetet hagytam magammal, amely felvázolta, hogy milyen színek állnak a legjobban rajtam, és egy pénztárcaméretű könyvet színmintákkal, amelyekkel a színillesztésnél nem kell találgatni. Megfogadtam Van Iten tanácsát, és elkezdtem fokozatosan beépíteni a színeimet.

A tökéletes pézsmarózsaszín árnyalatú rúzsomat viseltem egy munkahelyi videohíváson, és azt mondták, hogy olyan boldogan nézek ki. Az olajzöld ingemet rózsaszínű pulóverre cseréltem, és feldobottnak éreztem magam. Bevallom, elég szkeptikus voltam a színelemzés folyamatával kapcsolatban, de most, hogy megtapasztaltam, sokkal magabiztosabban állok a tükörképemhez. A rövid hajam még mindig durván emlékeztet az elmúlt év valóságára, de apró lépéseket teszek, hogy elfogadjam az új normális állapotomat.

A színelemzés után Van Iten azt ajánlja az ügyfeleknek, hogy mérjék fel meglévő ruhatárukat, és nézzék meg, mi működik számukra a legjobban. "Ha a szekrényed az évszakodnak megfelelően van, akkor egységes megjelenésed lesz, függetlenül attól, hogy hogyan párosítod a kiegészítőidet és a ruháidat." Itt kezdtem el a legjobb színeimet beépíteni a mindennapi megjelenésembe.

Az igazi vörös mindenkinek jól áll: Waterside Relaxed UV Protection Short Sleeve (rövid ujjú)

Kezdd kicsiben a hajkiegészítőkkel: Csomózott hajpánt

Találd meg a tökéletes rúzs árnyalatát: Folyékony matt rúzs

Próbálj ki egy merész körömlakkszínt: Gel Couture körömlakk

Fektess be egy klasszikus bőr táskába: Klasszikus, strukturált bőrtáska

Használd a művészetet a megjelenésed inspirálására: Akril vászonra festett képzőművészeti alkotások

Keresd a minőségi ruhatár alapdarabjait: Serena 3/4 ujjú felső

Értékeld újra az ékszerfémeket: Rózsaarany fülbevalók

Az arcod körüli kis kiegészítőkkel könnyen belekóstolhatsz a legjobb színeidbe, ha habozol, hogy bevállalod-e a merészkedést. Ez a csomózott hajpánt a legjobb színeim közül néhányat tartalmaz - halványsárga, rózsaszínnel, kékkel és zölddel. A színelemzésemig nem értettem, hogy miért nem nézett ki a rúzs soha nem elég jónak. (Spoiler alert: nem volt összhangban a bőröm alaptónusaival.) Most, hogy tudom, hogy a poros rózsaszín az én kijelentő ajakszínem, sokkal magabiztosabbnak érzem magam, hogy merészebb ajkakat sportolok.

A körömlakk egy alacsony elkötelezettségű elem, amely hihetetlenül hatékony eszköz lehet a legjobb színek bemutatásában. Van Iten ragaszkodik hozzá, hogy mindenki képes egy igazi vöröset kihozni magából. Ez a zselés formula nem vicc; a DIY manikűrjeim majdnem két hétig maradnak. A kívánságlistámon ez a mesés kavicsos bőr táska kő / piros színben. A gomba szín egy showstopper; ez a táska egy időtlen darab, amely mindig stílusos lesz.

Amikor valaki tetőtől talpig a színeit viseli, nem biztos, hogy rájössz, miért nézel ki olyan jól" - mondja Van Iten. "De ez azért van, mert minden, amit viselnek, összhangban van. "Ha van egy kedvenc festményed, vedd figyelembe, hogy valószínűleg minden megfelelő tónusú. "Sok akvarellfestmény valójában nyári színekben pompázik" - osztja meg Van Iten. "Azt ajánlom az ügyfeleknek, hogy a művészet segítségével inspirálják a ruhatárukat. Ha három színt választanak a műalkotásból, teljesnek fogják érezni a ruhájukat".

Miután azonosította a legjobb színeket, kevesebb időt tölthet vásárlással (és kevesebb időt fordíthat a nem teljesen megfelelőnek tűnő dolgok visszaküldésére). Van Iten több Kettlewell termékkel rendelkezik, és rámutat arra, hogy a webhelyen van egy olyan lehetőség, amellyel a termékeket színszezon szerint lehet rendezni. Mindig is a sárga arany rajongója voltam, így teljesen váratlanul ért, amikor Van Iten azt mondta, hogy az ezüst és a rózsaarany valójában a legjobb fémek. Ezek az apró szegecsek édes módja annak, hogy a legjobb nyári árnyalataimat beépítsem.