, 2021/10/23

Készíts egy szép fenyőtoboz koszorút az ünnepekre (vagy az év bármely szakában!) egy olcsó szőlőkoszorúból, festékszóróból és néhány más alapvető kézműves kellékből.

egy olcsó szőlőkoszorúból

Ne dobj ki sok pénzt egy díszes karácsonyi koszorúra. Ez a barkács fenyőtoboz koszorú kevés pénzbe kerül, de nagy stílushatást hagy maga után. Mindössze fenyőtobozokra, festékszóróra és egy alap koszorúformára van szükséged a korszerűsítéshez. Mi kék színt választottunk a koszorúnkhoz, de bármilyen színt használhatsz. Az ombre megjelenés érdekében ragaszkodjon az azonos színcsaládba tartozó árnyalatokhoz. Mi a kék három árnyalatát használtuk, valamint ezüstöt a csillogó fémes színű pophoz. Készíthet egyszínű koszorút is, vagy váltakozó színeket (például pirosat és zöldet) a kéttónusú koszorúhoz.

Hogyan készítsünk fenyőtoboz koszorút?

Szükséges kellékek

Fenyőtobozok

Alapozó spray

Védőmaszk és kesztyű

Cseppfogó kendő

Festékszóró a kívánt színben

Szőlőszőlő koszorú

Forró ragasztó

Forróragasztó pálcika

Virágos drót (opcionális)

Vásárolja meg kedvenc kellékeinket az ünnepi koszorúk készítéséhez az Amazon áruházunkban!

1. lépés: Fenyőtobozok előkészítése

Mielőtt elkezdenéd a DIY fenyőtoboz koszorú elkészítését, gyűjtsd össze az összes anyagot. Porold le a törmeléket, ha valódi fenyőtobozokat használsz, vagy távolítsd el a műfenyőket a csomagolásból. Terítsünk le egy terítőt, hogy megvédjük a felületet. Ezután egy jól szellőző helyen fújj egy réteg alapozót a fenyőtobozokra. Hagyd megszáradni.

2. lépés: Fesd le a fenyőtobozokat

Ha megszáradt, fújd le az alapozott fenyőtobozokat a kívánt színekkel. Az ombre hatás eléréséhez néhány árnyalaton belüli festékeket kell használni. Mi például a kékek keverékét használtuk, kis ezüstös színpöttyökkel. Hagyd megszáradni a fenyőtobozokat.

Biztonsági tipp: Mindig kint vagy jól szellőző helyen használj festékszórót. Viselj védőmaszkot és kesztyűt, és takarj le minden olyan környező felületet, amely a festékszóró sodrásának útjába kerül.

3. lépés: A fenyőtobozok rögzítése

Melegítsd fel a forró ragasztópisztolyt. Amikor a ragasztó hajlékony, kezd el a fenyőtobozok rögzítését a koszorúkeretre. Először a legsötétebb fenyőtobozokat ragaszd fel, majd haladj felfelé a legvilágosabb fenyőtobozok felé. Hagyd megszáradni a ragasztót, és akaszd fel.

A szerkesztő tippje: Ahhoz, hogy koszorú tovább tartson, fontold meg, hogy a fenyőtobozok ragasztóval történő elhelyezése után virágdrótot használj a fenyőtobozok rögzítéséhez a barkács koszorúhoz. Ez megakadályozza, hogy a fenyőtobozok szélsőséges időjárási körülmények között leessenek.