, 2021/10/20

A legújabb hírek szerint a lakástulajdonosok, lakberendezők és barkácsolók egy lehetséges tervezési rémálom felé tartanak: a festékkészletek egyre fogynak, és a fellelhető festékek potenciálisan drágábbak, mint korábban.

a festékkészletek egyre fogynak

Ha még az év vége előtt nagy hatású lakásfrissítésről álmodsz, de nehezen találod meg az éppen megfelelő festékszínt, szakértőkhöz fordultunk, hogy megvitassuk a festés alternatíváit. Íme, mit mondtak nekünk, mit érdemes megfontolni, ha a helyiségek újrafestése egyszerűen nem opció.

Tekintsd a tapétát

Ha csak a falakat szeretnéd rendbe hozni, akkor a tapéta mesés lehetőség. Beth Travers, a Bobo1325 tapétamárka alapítója szerint a tapétának nem is kell a B-tervnek lennie - valójában a jelenlegi festékellátási problémától függetlenül remek választás. "Számomra a tapéta, amit választasz, a te kiterjesztésed, és olyan módon képezi az identitásod részét, ahogyan a festék nem" - mondja. "Édeskés vagy egy kis fűszerrel, a gótikus csillogáshoz vonzódsz?

Vonzódsz a külvilághoz, és erdei elemekre vágysz, hogy behúzd a biofíliát a térbe, hogy egy kis shinrin-yoku [erdei fürdőzés] részese legyél? Vagy vad vagy, aki otthon érzi magát a dzsungel hangulatában, vagy romantikus és a virágosok vonzzák? A tapéta életet visz a térbe. Művészetet hoz. Elhozza a wow faktort." Bár a frissen festett falaknak rengeteg vonzereje van.

Travers elmondja, hogy van valami, amire talán nem is gondolunk a tapétával kapcsolatban: a csupasz, festett fal még mindig csupasz fal. "[A tapétával] egy ügyesen elhelyezett tükör egyszerre nyithatja meg a teret és tükrözheti a mintát, így több benyomást keltve. A festett falak gyönyörűek, de művészetet igényelnek - a tapéta a te művészeted".

Béreld ki a frissítéseket

A bútorok bérlése növekvő trend, és Kendra Ovesen, a Feather bútorkölcsönző cég házon belüli design szakértője és merchandising vezetője elmondja, hogy ez egy rendkívül hatásos és költségvetés-barát módja lehet a tér frissítésének. "Ha arról álmodsz, hogy felfrissíted a teret, de nem akarod elkötelezni magad a festés mellett (vagy bármi más hosszú távú dolog mellett), a bútorok és lakberendezési tárgyak bérlése egy nagyszerű lehetőség, amit érdemes felfedezni" - mondja Ovesen. "[Ez lehetővé teszi], hogy hozzáférj az áhított márkákhoz, valamint a váratlan és merész darabokhoz, amelyeket általában nem választanál - a költségek töredékéért".

A legjobb az egészben, hogy ha bérled a darabokat, nem kötődsz túl sokáig a merész vagy szezonális statement darabokhoz. "Valami, amit a bérelhető bútorok egyedülálló módon lehetővé tesznek, hogy szezonálisan cseréld ki a kijelentő bútordarabokat" - mondja. "Ősszel és télen például [bújj] be egy plüss bársony kanapéra, [vagy teremtsen] tavasszal és nyáron könnyed szövetekkel légies és áramló hangulatot"." Amikor a szezon véget ér, visszavihetieda tárgyakat.

Fektesse be műalkotásokba

Tanya Willock és Temidra Willock-Morsch, a Hamptonsban, New Yorkban található Hidden Gem nevű design- és ajándékbolt alkotói és tulajdonosai elmondták, hogy ők inkább "olyan jellegzetes darabokra összpontosítanak, amelyek könnyen kijelentést tehetnek egy szobában". Ha pedig festés nélkül szeretnél színeket vinni a falakra, akkor a műalkotás tökéletes módja annak, hogy mindkét mutatványt megvalósítsd.

"A műalkotás szép módja lehet egy szoba felfrissítésének" - mondja a duó. "Egy játékos galériafal hozzáadása személyiséget adhat bármely térnek, és valóban feldobja a szobát. Ne ragaszkodj csak a tipikus bekeretezett darabokhoz: Használj más falikárpitokat, hogy dimenziót és textúrát hozzon létre. Szeretünk tükröket, kalapokat és színes, szőtt tálakat beépíteni". Ovesen egyetért. "Egy stratégiailag elhelyezett színpop vagy egy lazán összeállított művészeti gyűjtemény azonnali feldobást adhat a térnek" - mondja.

Válts fókuszt a falakról a padlóra

Willock és Willock-Morsch elmondja, hogy bármi, ami könnyen változtatható, hatalmas hatást érhet el a változtatással - és ebbe beletartoznak a nagyméretű darabok is, például a szőnyegek. "Úgy gondolunk egy szőnyegre, mint egy műalkotásra" - mondják. "Egy szoba központi darabja lehet, és meghatározhatja a tér hangját. Válasszon egy texturált szőnyeget, hogy melegséget és otthonos érzést keltsen".

Stephanie Purzycki, a The Finish társalapítója egyetért ezzel: "[A szőnyegek] mindenféle dimenziót hozzáadhatnak az otthonodhoz: színt, textúrát, mintát. Remek módja annak, hogy megváltoztasd a dekorációdat, vagy hozzáadj valami újat".

Ellenőrizd a textíliákat

A szőnyegek mellett a Hidden Gem és a The Finish társalapító csapata is egyetért abban, hogy minden olyan textília, amely könnyen cserélhető, nagy hatást gyakorolhat. "Gondoljunk olyan dolgokra, mint a díszpárnák, takarók, szőnyegek és ablakkezelések" - mondja Purzycki. "Ha kiválasztunk egy stílust vagy színtémát, és azt beépítjük a szoba ezen elemeibe, az nagyszerű módja annak, hogy a teret összekössük, vagy teljesen új külsőt adjunk neki."

"A függönyök, bár apró részletnek tűnnek, hatalmas hatással lehetnek egy térre" - mondja Willock és Willock-Morsch. "Válasszon könnyű textúrájú vászont, hogy tiszta és légies érzetet keltsen, vagy használjon hosszú bársonyt, hogy drámai, luxus hangulatot teremtsen."

Rendetlenség és átrendezés

Purzycki szintén nagy szószólója a lomtalanításnak és az otthonod átrendezésének. "Nézd át az összes dekorációdat, művészetedet és minden holmidat, és szabadulj meg mindentől, ami már nem a te stílusod, ami elveszi a helyet, vagy amit már nem igazán szeretsz" - mondja. Az elavult hangsúlyok és a rendetlenség elveheti az esztétikát, amit megpróbálsz létrehozni, és még a tér élvezeti értékét is csökkentheti, mivel úgy érezheted, hogy mindig van mit tenni az otthonodban.

Leia T. Ward, az LTW Design vezető tervezője és alapítója egyetért azzal, hogy ez csak a tér átrendezésének kérdése lehet. "Változtassa meg [az] alaprajzát" - mondja. "Néha elég egy kanapét egy-két méterrel arrébb tolni a faltól, és néhány ottománt hozzáadni az extra ülőhelyhez, hogy megváltoztassuk a szoba egész hangulatát"."

Ha egy egész fal festése most nem lehetséges, de a falak mégis frissítésért kiáltanak, Purzyckinek van egy másik hackje.

"Adj a szobádhoz díszléceket"

"Ez egy nagyszerű módja annak, hogy testreszabottabb vagy egyedi megjelenést adj neki. A képkeretlécektől kezdve a shiplapon és a lambérián át a lambéria és a deszka és lécekig minden nagyon nagy divat mostanában, és sok építészeti részletet és kifinomultságot kölcsönöznek a szobádnak. Nemcsak, hogy igazán feldobja a teret, de nagyon könnyen felszerelhető barkácsolásként. Rengeteg oktatóanyag található az interneten."

Egy lámpatest mindent megváltoztathat.

"Olyan, mint egy nyaklánc: egy fókuszpont, amelyet mindenki látni fog" - mondja. "Egy nagyszerű lámpatestnek ki kell egészítenie és ki kell emelnie a tér kialakítását anélkül, hogy kiabálnia kellene." Amikor egy nagy hatású lámpatest beszerzéséről van szó, Bradley szerint három dolgot kell figyelembe venni: "Az első a fény minősége. [Gondoljon] a színre és a fényerőre; a fény, amit sugároz, mindent megérint a szobában, ezért biztos akar lenni benne, hogy ez a megfelelő fény.

A második az esztétika; egy nagyszerű lámpatest egy műalkotás mind fizikai formájában, mind a fényében, amit fest. A harmadik pedig a történet és a jelentés; egy ház tele lehet szép dolgokkal, de egy otthon tele van olyan dolgokkal, amelyeket becsben tartasz." Ha ez a festékhiány kizökkentett az útból, és most nem tudod, hogyan kezdj hozzá, Willock és Willock-Morsch ezeket a bölcs szavakat adta nekünk: "Gondold át, milyen irányba szeretnéd elvinni a teret. Szeretjük használni a VFF rövidítésünket: vibe, function, feel (hangulat, funkció, érzés)".