, 2021/10/20

Hogyan találjunk kényelmes melltartót masztektómia után? Egy évembe telt, de végre megtaláltam a legkényelmesebb, legjobban támogató és nőies melltartót minden helyzetre.

melltartót minden helyzetre.

Az október mindig is emlékezetes hónap volt. Először is, ez a születésnapom hónapja. Másodszor, az ősz (a kedvenc évszakom) mindig teljes lendületben van, és kihasználhatok minden tökös fűszert. Az, hogy 35 évesen 2-es stádiumú mellrákot diagnosztizáltak nálam, nem éppen egy olyan fejezet volt, amire számítottam, de megtörtént, és örömmel jelenthetem, hogy hivatalosan is rákmentes vagyok.

A 20 hetes kemoterápia után úgy döntöttem, hogy 2020 októberében dupla masztektómiát végzek rekonstrukcióval. Néhány nőnél, akinél mellrákot diagnosztizálnak, lumpektómiát végeznek, egy mellkímélő beavatkozást, amellyel eltávolítják a rákos vagy kóros mellszövetet. Mások az egyszerű vagy kettős masztektómiát választják (az összes mellszövet eltávolítása az egyik vagy mindkét mellből).

Néhányan pedig a rekonstrukciót választják, amelynek véglegesítéséhez több műtétre is szükség lehet. Látszólag számtalan változó játszik szerepet ebben a hihetetlenül személyes döntésben, és én hat hónapig gyötrődtem, hogy meghozzam ezt a döntést. Amíg nem találtam magam a masztektómia utáni életre való felkészülésben, soha nem jutott eszembe, hogy milyen melltartóra lesz szükségem a műtét után.

A legtöbb melltartó, amit a kutatásom elején találtam, nagyon orvosi kinézetűnek tűnt, de meg voltam győződve arról, hogy vannak jobb, vonzóbb lehetőségek a felépülési folyamatra és azon túl is. "A legtöbb nő nem ismeri az összes különböző szakaszt és a különböző melltartótípusokat, amelyekre szüksége lesz ezen az úton" - mondja Laura Tempesta, sportmelltartó-szakértő és a Bravolution alapítója.

"Egy masztektómia után korlátozott a váll mozgékonysága, érzékenység a hegek körül, érzékenység, ha eltávolították a nyirokcsomókat, majd ha dréneket viselsz, akkor azokkal együtt érzékenység jelentkezhet. Általában közvetlenül a műtét után a legtöbb páciens a megfelelő orvosi ellátó üzletből vagy a sebészétől kapja a melltartót, de amint felszabadulnak, hogy normál melltartót viselhessenek, nagyon sok lehetőség áll rendelkezésre"."

Masztektómia utáni melltartóvásárláskor Tempesta azt ajánlja, hogy légáteresztő anyagot, merevítő nélküli, széles alsó pántokat és széles vállpántokat keressen. "Magas nyakkivágást és magas hónaljfedést is szeretne" - magyarázza. "Keressen olyan melltartókat, amelyek támogatóak és enyhén kompresszívek, a kosarak elválasztásával.

A melltartószakértő szerint sok hasonlóság van a műtét utáni melltartók és a szoptatós melltartók között. "Mindkét esetben olyan testről van szó, amely viszonylag rövid idő alatt sokat változik" - mondja. Íme, néhány kedvenc melltartóm, amelyek megtámasztanak a masztektómia után.

A legjobb puha melltartó műtét utáni időszakra: Soha ne mondd, hogy soha ne mondd, hogy soha, műtét utáni frontzáras melltartó.

A legjobb melltartó, amely úgy érzi magát, mint egy hagyományos demi melltartó: Second Skin Könnyen bélelt vezeték nélküli melltartó

A legjobb nőies érzésű melltartó: Embraceable Signature bélés nélküli vezeték nélküli melltartó

A legjobb, meglepően támogató melltartó: Mid V Wirefree bélelt melltartó

A legjobb elöl záródó sportmelltartó műtét utáni használatra: Bianca Front Closure Bra

A legjobb simító melltartó: Bella Bra (Bianca Bra): A legjobb simító melltartó: Női Comfort Smoothing Bralette

A legjobb kényelmes melltartó hőhullámok esetén: True Body Lift Mesh Triangle Bra

A legjobb sportmelltartó: A legjobb sportmelltartó: Air Control Deltapad Maximum Support Sports Bra

A legjobb pánt nélküli melltartó: A legjobb pánt nélküli melltartó: No-Wire Strapless

A masztektómia utáni melltartóimat egy tanúsított masztektómiás melltartószerelő mérte meg, és nagyon ajánlom az élményt. Emellett a hagyományos szabályok továbbra is érvényesek az éves melltartóillesztésre, akár volt masztektómiája, akár nem. "Mint mindenféle műtétnél, az emberek sokkal hosszabb ideig tapasztalják a duzzanatot, mint ahogyan azt gondolnák" - mondja. "Néha akár egy évbe is beletelhet, mire a duzzanat teljesen levonul. A műtét után érdemes elég rendszeresen méretre igazíttatni, vagy olyan melltartót viselni, amely együtt tud változni veled".

A legjobb puha melltartó műtét utáni viseléshez: Soha ne mondd, hogy soha ne mondd, hogy soha, műtét utáni elülső zárás melltartó.

A műtét után, amikor a hegeim még gyógyulóban voltak, csak valami puha melltartóra vágytam. Ez a melltartó elöl záródik, ami ideális volt, mivel a műtétem után hat hétig mozgáskorlátozottságom volt.

tommy john second skin melltartó

Credit: A Tommy John jóvoltából. A legjobb melltartó, amely úgy érzi magát, mint egy hagyományos demi melltartó: Comfort Smoothing Könnyen bélelt vezeték nélküli melltartó. A masztektómiám előtt jellemzően varrat nélküli demi melltartót viseltem, merevítővel. Ez a melltartó a lehető legközelebb áll a masztektómia előtti melltartóimhoz. Ez egy varrás nélküli melltartó, formázott kosarakkal, és a hátsó záródása négy soros. "A további zárósorok lehetővé teszik, hogy a teste változásaihoz mikroszabályozást végezzen" - mondja Tempesta.

soma unline melltartó

A legjobb nőies érzésű melltartó: Embraceable Signature Unlined vezeték nélküli melltartó. Ez a melltartó a tökéletes kényelem a tökéletes mennyiségű finom csipkével a vastag pánton és a támogató, bélés nélküli csészékkel. Az értékelők 5 csillagból 4,6 csillagot adnak ennek a melltartónak, az egyikük szerint "Mellrekonstrukcióm volt, és mindig gondot okozott a megfelelő illeszkedés. Ez a melltartó tökéletes."