, 2021/10/23

Ez a varázslatos, varázslatos pillangó lesz a show sztárja, szép szárnyaival az ünnepségek között lobogva. Vágd ki a szárnyakat kartonból, majd add hozzá a festett részleteket és a szalagpántokat, hogy könnyen felcsúsztatható dísze legyen bármilyen együttesnek.

Halloween jelmez

Ha hűvös halloweeni időjárásra számítasz, ez a kézzel készített jelmez könnyen átcsúszik egy kabát vagy pulóver fölé. Kiegészítheted a jelmezt egy drótozott ikergömb-antennás fejpánttal és egy kézzel készített pálcával. Ezt a gyerek halloweeni jelmezt a festett szárnyakkal együtt 10 dollár alatt elkészítheted! Hagyd ki a boltban vásárolt jelmezt, és készítsd el a sajátodat egy délután alatt.

Szükséges kellékek

Nyomtatható pillangó minták

Karton

Hasznos kés

Akrilfesték két egymást kiegészítő árnyalatban (például világos lazac és narancsvörös)

Ecsetek

2 1/3 méter 2 hüvelyk széles szalag (pántok)

Glitter ragasztó

12 hüvelyk 1/4 hüvelyk átmérőjű tipli

Forróragasztó pisztoly

Ragasztópálcika

30 hüvelyk 2 hüvelyk széles szalag (pálca)

Kézműves drót

Fejpánt

Két kis zsinegből készült dekorációs golyó vagy műanyag habgolyó

Lépésről lépésre útmutató

Egyszerű és olcsó, ez a pillangó jelmez tökéletes csináld magad projekt. Cserélje ki a rózsaszínt és a narancssárgát gyermeke kedvenc színére, hogy ez az alkotás különleges legyen.

1. lépés: Készítsük el a szárnyakat

Nagyítsuk ki és rajzoljuk át a szárnyak mintáját összehajtogatott kartonra; vágjuk ki. Fesd be a szárnyak mindkét oldalát a világosabb színű festékkel; hagyd megszáradni. Fesd a szárny körvonalát, a szegmenseket és a foltokat a sötétebb színű festékkel; hagyd megszáradni. Vágj két vízszintes rést a szárnyak közepébe (a rések párhuzamosak legyenek és egymástól néhány centiméterre legyenek). Fűzzük át a pántokhoz szükséges szalagot a felső résen hátulról, majd az alsó résen elölről, és készítsünk egy karhurkot; folytassuk a szalag felfűzését a második karhurokhoz. A szalagot kössük masniba hátul.

2. lépés: Készítsük el a pálcát

Rajzoljuk le a csillag mintáját kartonra; vágjuk ki. Fesse a csillagot világosabb színnel; hagyja megszáradni. Ecsettel kenjük a csillámragasztót (2 $, Joann) a csillagra; hagyjuk megszáradni. Ragasszuk a csillagot forró ragasztóval a dűbel végére. Kössünk pálcikaszalagot a csillag tövéhez.

3. lépés: Készítsük el az antennákat

Vágjunk két 7 hüvelyk hosszúságú darabot a kézműves drótból. Tekerd mindkét drótdarab egyik végét a fejpánt köré, amíg biztonságos. Melegen ragaszd a zsineggolyókat a laza drótvégekhez, és máris készen áll a csoki-vagy-csalogatásra!