, 2021/10/23

Az idei szezonban díszítsd fel a termeket (vagy a tornácot) egy csapat ünnepi törpével. A törpék évszázadok óta klasszikus karácsonyi dekorációs trendnek számítanak, és bár mindig is népszerűek voltak, idén még inkább felbukkannak a szakállas figurák.

veranda dekoráció

Hogy karácsonyi tornácod néhány saját törpével díszíthesd, megmutatjuk, hogyan készítheted el a figurákat néhány olcsó alapanyagból. Egy egész csoportot egy délután alatt elkészíthetsz belőlük, így pillanatok alatt feldíszítheted a szezonra.

Hogyan készítsünk gnóm verandadíszt

Szükséges kellékek

Műanyag cserepek (különböző méretűek)

Forró ragasztó/ragasztópisztoly

Lapos moha

Olló

Válogatott műzöldségek

Gyapjú szárító golyó

Műbogyók

3 22 hüvelykes dűbel

Cipzár

Bolyhos fehér gyapjú

1 méter bolyhos gyapjúszövet

Lépésről lépésre útmutató

Kövesd ezeket az egyszerű utasításokat, hogy elkészítsd saját tornác törpédet. A karácsonyi kézműves projektet kevesebb mint egy óra alatt el kell végeznie.

1. lépés: Stack Potok

Minden gnóm egy műanyag kerti edénnyel indul, ezért először is el kell döntenie, hány gnómot szeretnél készíteni, és mekkora méretűeket szeretnél. Mi egy 8 hüvelykes edényt használtunk, amelyet egy 12 hüvelykes edényre halmoztunk a magas törpéhez, és csak egy 12 hüvelykes edényt a rövidebb törpéhez. Ha edényeket rakosgatsz, helyezd őket nyitott oldalukkal lefelé, és forró ragasztóval ragaszd a kis edényt a nagy edényhez. Hagyd a ragasztót teljesen megszáradni.

2. lépés: A moha rögzítése

Miután előkészítetted a cserepeket, ragaszd a cserepekre a hengerelt mohát. Kezd egy 14 x 48 hüvelykes mohalappal, és vágd három hosszú csíkra. Ezután minden csíkot vágj 14 hüvelykes szakaszokra. Az alsó cserép aljától kezdve forró ragasztóval és ragasztópisztollyal ragaszd a csíkokat függőlegesen a cserepekre; a tetején körülbelül 5 hüvelyk marad fedetlenül. Ragaszd a csíkokat úgy, hogy az oldalakon kissé átfedjék egymást, amíg a cserép teljes testét be nem fedik.

3. lépés: Adjunk hozzá egy zöldszakállt

Ezután vágj le néhány szál műzöldséget (mi pelyhesített zöldet használtunk, hogy a szakáll fehérnek tűnjön), és forró ragasztóval ragaszd őket a cserép elejére, hogy szakáll formát kapjon. Miután leragasztottad a zöldfűzért, szükség szerint vágd le a széleket. Amikor a szakáll elkészült, ragassz forró ragasztóval egy gyapjúszárító golyót közvetlenül a szakáll fölé (ez hozza létre a törpe orrát), és használjo műbogyókat a szakáll díszítésére az ünnepibb megjelenés érdekében.

4. lépés: A kalapszerkezet kialakítása

A törpe kalapjának szerkezetéhez rögzítsünk egy zip-kötegelővel három 22 hüvelykes tiplirudat az egyik végén egymáshoz, így egy háromlábú alakot alkotva. Helyezze az egyes tiplik végét a cserép vízelvezető nyílásaiba úgy, hogy a háromlábú széles része alul legyen, a cipzárral lekötött végek pedig felül. Ha a cserépnek nincsenek vízelvezető nyílásai, akkor egyszerűen forró ragasztóval rögzítheted a tiplik végeit a cserép tetejéhez.

5. lépés: Add hozzá a kalapot

Ahhoz, hogy elkészíthesd a törpédnek jellegzetes magas, hegyes kalapját, kezd egy 27 x 27 hüvelykes gyapjúszövet négyzettel. Hajtsd félbe a négyzetet, és a belső hajtogatott szélétől a külső nyitott széléig vágj átlósan. A szövet jobb oldalát forró ragasztóval ragaszd össze a vágott varrásnál, és hagyd megszáradni a ragasztót. Ezután fordítsd a szövetet a jobb oldalára, és helyezd a dűbelek fölé, hogy kalapot alkosson.

6. lépés: Karok hozzáadása

Hogy karokat adj a kis törpének, tekerj két 10 hüvelykes dűbelrúd-részletet gyapjúba, és rögzítsd a szövetet forró ragasztóval. Vágj egy kis darab bolyhos fehér gyapjúból, hogy megformáld az egyes ujjak mandzsettáját, és ragaszd ezeket minden egyes tiplire. Ezután forró ragasztóval rögzítsd a gyapjúval bevont karokat a törpe testéhez. Adj hozzá bármilyen más tetszőleges díszítést, majd helyezd el a barátságos dekorációt a verandán. Javasoljuk, hogy a törpét száraz, fedett helyen állítsa ki, hogy megvédje a téli időjárási szélsőségektől.