, 2021/10/20

Ha azon több millió közé tartozol, akik 2020-ban új pandamániás kiskutyát vagy macskát vittek haza, akkor valószínűleg ismereda szőrös barát birtoklásával járó havi költségeket.

szőrös barát birtoklásával járó havi költség

Az állateledeltől és a finomságoktól kezdve a játékokig és az állatorvoshoz tett kirándulásokig, ezeknek a szeretett családtagoknak a gondozása nem olcsó. Egy új tanulmány szerint egy átlagos állattartó havonta 111 dollárt költ állatára, ami 10 év alatt - a legtöbb kutya és macska átlagos élettartama alatt - 13 320 dollárt tesz ki. Ez nem tartalmazza az átlagos 176 dollárt, amelyet a kezdeti ellátásra és az örökbefogadási díjra költenek.

Az állattulajdonosok általában a legtöbb pénzt négylábú barátaik állatorvosi látogatására költik; a megkérdezettek 90%-a felhívja az állatorvost, ha háziállata furcsa vagy szokatlan viselkedést tanúsít, de csak 79%-uk foglal időpontot az állatorvoshoz. Továbbá a válaszadók 24%-a mondta azt, hogy csak akkor viszi el kedvencét állatorvoshoz, ha biztosan tudja, hogy valami baj van. Az ezredfordulósok, vagyis a 25 és 40 év közötti állattartók várnak a leghosszabb ideig azzal, hogy felhívják az állatorvost a többi csoporthoz képest; ezek a tulajdonosok átlagosan kilenc napot várnak, mielőtt szakszerű orvosi tanácsot kérnének.

"A kisállat-szülők gyakran túl sokáig várnak azzal, hogy gondoskodjanak kedvencük jóllétéről" - áll Cait Pluto, az AskVet marketingért felelős vezető alelnöke közleményében. "A megfelelő háziállat életmóddal kapcsolatos döntések jobb egészségügyi eredményekhez, alacsonyabb állatorvosi költségekhez, hosszabb élettartamhoz és több örömhöz vezetnek a háziállatok és szüleik számára. A kisállat-szülők a virtuális wellness-ellátást használhatják az egészséges kisállat-életmód irányításához."

A tetemes költségek ellenére a megkérdezett állattartók fele szerint a háziállat gondozása felelősségteljesebbé tette őket, és minden harmadik megkérdezett személy úgy véli, hogy háziállata egy nap jobb szülővé teszi majd őket. "Nehéz olyan élőlényről gondoskodni, amely nem tudja elmondani, mit érez, legyen az egy kiskutya, egy újszülött vagy akár egy szobanövény" - teszi hozzá Pluto. "Ezért olyan fontos, hogy legyenek olyan állatorvosi források, amelyekben megbízhatsz, és amelyek személyre szabott, proaktív útmutatást nyújtanak neked, ahelyett, hogy online keresésekre és szakszerűtlen tanácsokra hagyatkoznál."