, 2021/10/20

Valószínűleg nem véletlenül láttál már néhány német juhászt a városodban vagy akár a szomszédságodban. Ők az egyik legnépszerűbb kutyafajta az országban. Az Amerikai Kennel Klub a német juhászkutyákat a "legkitűnőbb mindenes munkakutyának" nevezi.

a német juhászkutyád gondozása

A fajta nagy, atletikus és nagyon okos. Emellett hűségesek és bátrak, így ha van egy német juhászkutyád, akkor tudod, hogy egy életre szóló kötelék fűz össze. Mint minden kutya, a német juhászkutyák is egyediek, és különleges gondozást igényelnek, hogy a lehető legjobb életet élhessék. Ha először tartasz ilyen fajtát (gratulálok!), mindenképpen érdemes átnézned ezeket a tippeket. Ha már volt német juhászkutyája, ez egy jó felfrissítés lesz.

Német juhászkutya gondozása

A német juhászkutyáknak különleges gondozásra van szükségük ahhoz, hogy boldogok legyenek. De ne aggódj, nincs semmi túl bonyolult, és pillanatok alatt szakértő tulajdonos leszel. Íme, amit minden német juhászkutya-tulajdonosnak tudnia kell a kölykéről.

Német juhászkutya kiképzés

A német juhászkutya kiképzése fontos, mivel hihetetlenül okosak. Az alapvető engedelmességi tréning erősíti a kötődést közted és a kiskutyád között, és jobb társsá teszi a kutyádat. Szigorúbb engedelmességi képzéssel a német juhászkutya számos különleges feladatra használható, például rendőrkutyaként, szolgálati kutyaként vagy engedelmességi kutyaként.

Gondozás és ápolás

A német juhászkutyák energikusak, és rendszeres szellemi és fizikai mozgást igényelnek. A német juhászkutyák rendszeres ápolást is igényelnek, akár hosszú szőrű német juhászkutyáról van szó, akár nem. Számítson arra, hogy német juhászkutyája szőrét rendszeresen ki kell fésülnie, különösen a vedlési időszakban. A német juhászkutyáknak erős, gyorsan növő körmei vannak, amelyek rendszeres trimmelést vagy csiszolást igényelnek, hogy megelőzzék a túlburjánzást, a hasadást és a repedezést. A fogakat rendszeresen kutyaspecifikus fogkrémmel kell mosni, mint például a Virbac C.E.T. Enzymatic Dog & Cat Poultry Flavor Toothpaste ($10, Chewy).

Egészség

A német juhászkutyák 10-12 éves élettartamukkal általában egészséges fajtának számítanak. Mint minden fajtatiszta kutyának, a német juhászkutyának is lehetnek egészségügyi problémái, például csípő- és könyökdiszplázia vagy szembetegség. Ezek a problémák minimalizálhatók, ha olyan felelős tenyésztővel dolgozunk együtt, aki ismeri a fajta sajátos egészségügyi problémáit és betegségeit.

Német juhászkutya eledel

A jó táplálkozás, beleértve a megfelelő táplálékot is, fontos a német juhászkutya egész életében. Egy kan német juhászkutyának általában 65 és 90 kiló között kell lennie, a szukának 50 és 75 kiló között. Sok kutyaeledelgyártó cégnek vannak fajtaspecifikus tápjai, mint például a Royal Canin German Shepherd Adult Dry Dog Food ($86, Chewy), a kutya méretétől függően. A német juhászkutya nagytestű kutya, ezért fontolja meg, hogy állatorvosával együttműködve határozza meg a legjobb étrendet, hogy kedvence egészséges maradjon.