A nappali és az étkező felcserélése


, 2021/10/20

A nappali és az étkező felcserélése teljesen átalakította ezt a családi házat. Felcserélte a dolgokat, hogy mindkét teret hasznosabbá tegye.

teljes átalakulás

Bár a beköltözés előtt gyakran a lakás felújítása a cél, néha csak azután lehet igazán élni egy térben, hogy kitaláljuk, hogyan lehet azt a legjobban kihasználni. Ez volt a helyzet egy atlantai család esetében is, amikor rájöttek, hogy az eddigi berendezkedésük nem teljesen megfelelő. A megoldás egyszerűbb volt, mint gondolná: cserélje ki a meglévő két szobát.

"Már egy ideje a házban éltek, és a konyhát már felújították" - meséli Davis a családról. "De mindig megtartották a hagyományosabb elrendezést". Ez az alaprajz azonban alapvetően korlátozta a felhasználható teret az otthonban: "A régi elrendezéssel egyáltalán nem használták a nappalit" - mondja Davis. "Eléggé a ház elején volt, és nem szeretik a sok ablakkezelést, így olyan volt, mint egy akvárium."

Miután úgy döntöttek, hogy kicserélik a helyiségeket, Davis nekilátott, hogy mindegyik helyiséget az új célnak megfelelően alakítsa ki, felhasználva a család hatalmas művészeti gyűjteményét, amelynek nagy része a Mexikóban töltött évek alatt felhalmozódott.

Nappali

nappali, piros falburkolat, zöld kanapé, ülőpad, galériás falfestmény,

bárszekrény, piros falburkolat, pad kék ülőpárnával, galériás falfestmény

Az új lakótérhez Davis azt mondja, "valami igazán laza, bárteret akartak, amolyan Mad Men hangulatot". Davis ezt a középkori víziót a mexikói művészet hatásával házasította, magenta színű tapétát és egy eklektikus galériafalat párosítva egy alacsonyan ülő padquette-tel és beépített bárral, amelyet egy helyi faipari vállalkozóval készíttetett.

"A férj tequila-rajongó, ezért akart egy helyet, ahol az összes tequilát, amit gyűjt, és a hozzájuk tartozó üvegárukat ki tudja állítani" - árulja el Davis. A fából egy alacsonyan lógó padot bővített, "hogy nagyobb beszélgetőhelyet hozzon létre", és a bárpultba kösse. Az Aloka Home-tól származó, újrahasznosított szárikból készült díszpárnák választéka színt visz az ülőkére (amely alá Davis fiókokat épített a család vintage lemezgyűjteményének tárolására).

A szemközti falon egy ívelt kanapé a ModShopból ad egy kis puhaságot. "Ebben a modern ház stílusban minden annyira egyenes vonalú, ezért tetszett nekünk az ötlet, hogy ívelt elemet adjunk hozzá" - mondja Davis. Hogy összefogja az egészet, a bárszekrény (amelynek hardverét Davis saját maga tervezte a Nest Studio számára) elején lévő bordázással visszhangozta az ívet. A bőrszőnyeg és a fa-üveg dohányzóasztal - amely már a család tulajdonában volt - teszi teljessé a réteges megjelenést.

Étkező

étkező, fa étkezőasztal, kék étkezőszékek, fából készült szekrények, galériás faliképek, nagy váza. Eközben az egykori nappali elülső helyén az étkező mostantól a különleges alkalmak fényárban úszó célpontjává vált. A legnagyobb változás, amit Davis az új rendeltetésnek megfelelően végrehajtott, a kandallót körülvevő (korábban fehér) fal drámai fekete színűre festése volt. "Az, hogy a fekete tűztér egy fehér falon van, nagyon megtörte azt" - magyarázza a tervező.

"Ezért feketére festettük, hogy egy kicsit eltűnjön" - anélkül, hogy feláldoztuk volna az asztali tűz hangulatát. étkező, fa étkezőasztal, kék étkezőszékek, fa szekrények, galériás faliképek, nagy váza, kandalló, fekete kandalló , arany faliképek, fekete fából készült szekrények, galériás faliképek, nagy váza, dohányzóasztal könyvek.

Davis az otthon középkori hangulatához támaszkodott egy asztallal és korabeli fémművészeti alkotásokkal, amelyek az atlantai City Issue vintage forrásból származnak. Eközben az egyik fal mentén lévő polcok - amelyeket a család egykor bárként használt - új életet kapnak, mint egy komód Davis Geo hardverének hozzáadásával.

A hagyományos étkezővel szakítva Davis elkerült egy csillárt, helyette a művészet került a középpontba - és a szoba új pozíciójának fényerejét is magáévá tette. Most már nehéz másképp elképzelni az elrendezést. "Amikor beköltözöl egy otthonba, valamit lehet, hogy egyik vagy másik szobának címkéznek, de mindig fontos, hogy átgondold a saját paramétereidet, és azt, hogy mit szeretnél a helyiségedtől" - mondja Davis.

Davis szerint az új lakótérben "valami igazán laza, bárhelyiséget akartak, amolyan Mad Men hangulatot". Davis ezt a középkori elképzelést a mexikói művészet hatásával házasította össze, egy magenta színű tapétát és egy eklektikus galériafalat párosított egy alacsonyan ülő ülőpaddal és egy beépített bárral, amelyet egy helyi faipari vállalkozóval készíttetett.

"A férj tequila-rajongó, ezért akart egy helyet, ahol az összes tequilát, amit gyűjt, és a hozzájuk tartozó üvegárukat ki tudja állítani" - árulja el Davis. A fából egy alacsonyan lógó padot bővített, "hogy nagyobb beszélgetőhelyet hozzon létre", és a bárpultba kösse. Az Aloka Home-tól származó, újrahasznosított szárikból készült díszpárnák választéka színt visz az ülőkére (amely alá Davis fiókokat épített a család vintage lemezgyűjteményének tárolására).

A szemközti falon egy ívelt kanapé a ModShopból ad egy kis puhaságot. "Ebben a modern ház stílusban minden annyira egyenes vonalú, ezért tetszett nekünk az ötlet, hogy ívelt elemet adjunk hozzá" - mondja Davis. Hogy összefogja az egészet, a bárszekrény (amelynek hardverét Davis saját maga tervezte a Nest Studio számára) elején lévő bordázással visszhangozta az ívet. A bőrszőnyeg és a fa-üveg dohányzóasztal - amely már a család tulajdonában volt - teszi teljessé a réteges megjelenést.

Étkező

Eközben az egykori nappali elülső részén az étkező mostantól a különleges alkalmak fényárban úszó helyszíne. A legnagyobb változás, amit Davis az új rendeltetésnek megfelelően végrehajtott, a kandallót körülvevő (korábban fehér) fal drámai fekete színűre festése volt. "Az, hogy a fekete tűztér egy fehér falon van, nagyon megtörte azt" - magyarázza a tervező. "Ezért feketére festettük, hogy egy kicsit eltűnjön" - anélkül, hogy feláldoztuk volna az asztali tűz hangulatát.

Davis az otthon középkori hangulatát egy asztallal és korabeli fémművészeti tárgyakkal támasztotta alá, amelyek az atlantai City Issue vintage forrásból származnak. Eközben az egyik fal mentén lévő polcok - amelyeket a család egykor bárként használt - új életet kapnak, mint egy komód, Davis Geo hardverrel kiegészítve.

A hagyományos étkezővel szakítva Davis elkerült egy csillárt, helyette a művészet került a középpontba - és a szoba új pozíciójának fényerejét is magáévá tette. Most már nehéz másképp elképzelni az elrendezést.

"Amikor beköltözöl egy otthonba, valamit lehet, hogy egyik vagy másik szobának címkéznek, de mindig fontos, hogy átgondold a saját paramétereidet, és azt, hogy mit szeretnél a helyiségedtől" - mondja Davis.

#teljes-atalakulas