, 2021/10/20

Szereti a növényeket, de nincs különösebben zöld hüvelykujja? Lehet, hogy olyan fajokhoz vonzódsz, amelyek köztudottan kevés karbantartást igényelnek és könnyen gondozhatók.

szívós növények

Ha szenvedélyesen rajongsz az asztrológiai jegyekért, akkor tudod, hogy érdemes lehet azonosítani a legfontosabb személyiségjegyeidet, és azt, hogy ezek hogyan illeszkednek majd az általad választott növényhez. Íme, a legjobb, nehezen megölhető növények a csillagjegyed alapján.

Kos: Esernyős növény

Az esernyős növények (Schefflera) energikus növények, amelyek extrém méretűre nőhetnek, ha gondoskodunk róluk. A kíváncsi és élénk Koshoz hasonlóan ez a növény is élénk és ragyogó zöld, de tüzes természetű lehet.

Bika: Gumi növény

A gumianövény (Ficus elastica) bátran és szépen tud nőni, de időbe telik, amíg igazán meggyökeresedik. Hasonlóan a Bikához, aki lassú és megfontolt, ez a növény is folyamatosan növekszik, ha optimális körülményeket kap - világos fényt némi árnyékkal. A benne rejlő makacsság - mind a növény, mind a jegy - ellenállóvá, állhatatossá és hűséges partnerré teszi őket.

Ikrek: Póknövény

Ezek a gyorsan növő növények társaságkedvelőek, és gyorsan szaporodnak kisebb hajtásokba, amelyeket átültetve más tereket is feldobhatnak. A kíváncsi Ikrekhez hasonlóan, aki a kalandokban és a társas helyzetekben él, a póknövények (Chlorophytum) is megtalálják a növekedés módját, és bármilyen interakcióval beérik.

Rák:Alo evera

Az Aloe vera (Aloe barbadensis), akárcsak a Rák jegyűek, önellátó növény, amely viseli a súlyát, hogy bármi is jöjjön, elbírja. Az Aloe vera duplán gyógyír és gyógynövény, akárcsak a Rákok, akiknek az életét gyakran a szeretett emberek gondozásának és védelmének szentelik. Némi jó ápolással mind a jegy, mind a növény folyamatosan tud és

Oroszlán: Kígyó növény

A büszke Oroszlánhoz hasonlóan a kígyónövény (Sansevieria trifasciata) is merészen nő, sötét és erős levelekkel. Ez a növény, amely akár egy hónapig is képes túlélni víz nélkül, megtestesíti az Oroszlánok felelősségteljes hozzáállását, és tüskés levelei tükrözhetik a jegy arroganciáját vagy akár távolságtartását, ha nem érzik, hogy nem becsülik vagy értékelik őket.

Szűz: Lófarok tenyér

Ez a lassan növő növény kívülről hűvös és szelíd modorú, de a belső énje állandóan dolgozik és változik. Akárcsak a Szűz, akiben a felszín alatt rengeteg minden zajlik, a szára tartalékait használja fel a további növekedésre. Ahogy ez a jegy gyakran túlterheli magát, úgy a copfpálma (Beaucarnea recurvata) is hamar túlterhelődhet a túl sok vízzel. Fontos a stabilitás megtalálása.

Mérleg: Béke Liliom

Ahogy a neve is, a békeliliom (Spathiphyllum) tökéletesen illik a Mérlegek harmónia és egyensúly iránti vágyához. Ez a növény sokféle helyzetben és különböző mennyiségű vízzel is képes növekedni. Feltűnő zöld levelei és lágy fehér virágai egész évben nőnek - a színek, az erő és az édesség egyensúlya, amely megtestesíti a Mérleg személyiségét és természetét.

Skorpió: Bromélia

A független természetű bromélia (Bromeliaceae) tökéletesen képviseli a Skorpió önállóságát. Ha magára hagyják, ez a növény hajtásokat növeszt az eredeti virágzás helyére, és ellenáll az idő- és hőmérséklet-változásoknak egyaránt. Mint az önuralomra törekvő és fegyelmezett Skorpió, ez a növény is kitart és tovább növekszik.

Nyilas: Légnövény

A légnövénynek (Tillandsia) nincs szüksége gyökeret ereszteni a boldoguláshoz. A kalandra és szabadságra vágyó, szabad szellemű Nyilashoz hasonlóan teljesen föld nélkül is képes növekedni. Mindaddig, amíg néhány naponta vízbe mártják, hogy tájékozódjon, a légnövény kreatív, alkalmazkodó, és nincs szüksége meghatározott rutinra.

Bak: Pothos

A borostyán olyan virág, amely természetesen a Bak hűséget és hűséget képviseli. A természet által hajtott borostyán megtalálja a módját a túlélésnek, és ez a Pothos (Epipremnum aureum) sincs másképp. Az "ördögi borostyán" becenévre hallgató, mindenféle körülmények között és helyzetben túlélni képes növény tökéletesen utánozza a Bak makacsságát.