, 2021/10/22

Nem minden csokis süti egyforma. Nézd meg praktikus összehasonlító táblázatunkat, hogy lásd, hogyan hatnak a különböző zsiradék- és lisztfajták a receptre.

csokis sütik sütése

Ha jobban belegondolsz, a csokis sütik (vagy bármilyen sütött finomság) készítése egy tudományos kísérlet. Ha megvannak a megfelelő hozzávalók, és a kémia működik, a kísérlet sikeres és finom eredményt hoz. A vajat és a cukrot krémesre keverjük, mielőtt hozzáadjuk a száraz összetevőket, például a lisztet, a szódabikarbónát és a sót, mielőtt a megfelelő hőmérsékletre melegítjük.

A megfelelően kimért összetevők használata pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy a végeredmény a megfelelő állagú és ízű legyen. Szerencsére a Better Homes & Gardens tesztkonyhája mindenféle csokis süti-variációt kipróbált, így nem kell kudarcot vallania, amikor változtatásokat vagy helyettesítéseket eszközöl a receptben.

A csokoládés sütik táblázata összetevők szerint

A zsiradék típusa nagyban befolyásolja a süteményt. A The Test Kitchen különböző zsiradékok, például növényi olaj, vaj, margarin és zsiradék felhasználásával készített sütiket, hogy megnézze, hogyan viszonyulnak egymáshoz az egyes adag csokis sütik. Láthatod, hogy mindegyik teszt más-más eredményt adott. Ha csak vajat használunk, a sütik jobban szétterülnek.

A kizárólag növényi olajos süti zsírosabbnak tűnik, ezért nem ajánlott egyedüli zsírforrásként használni egy sütireceptben. És mivel a margarin inkább olaj alapú, nem lesz olyan vajas az eredmény, mintha valódi vajat használnál. Az eredeti recept a vaj és a zsiradék kombinációját írja elő. A vaj szépen ízesíti a sütit, míg a rövidítés segít a sütinek megtartani az alakját.

Csokoládés sütik készítése barna cukor nélkül

Bár a kristályos fehér cukor helyettesítése barna cukorral a legtöbb süteményreceptben eléggé felcserélhető, a csokoládé chips süti olyan süti, amivel nem érdemes szórakozni. Ha csak fehér cukrot használ, a sütik ropogósabbak lesznek, és hiányzik belőlük az a gazdag íz, amelyet a barna cukorban lévő melasz biztosít. Ha van melasza, de nincs barna cukor, próbáljon meg hozzáadni 2 evőkanál melaszt egy csésze fehér cukorhoz, hogy visszaadja a nedvességet és az ízt.

Liszt helyettesítése a csokoládés sütikben

Ha gluténmentes vagy speciális diétán vagy például keto-diétán, akkor érdemes a teljes kiőrlésű lisztet a kamrában lévő mandulalisztre cserélni. Ezt természetesen megteheted, de az olyan lisztek, mint a mandula vagy a kókusz, több nedvességet szívnak magukba, és gyorsabban kiszáradhat a süti. Próbálj meg gluténmentes lisztkeveréket használni a következő adag csokis süti elkészítéséhez, és ügyelj arra, hogy ne dolgozd meg túlságosan a tésztát, amitől a süti kemény lesz.

Le kell hűtenem a tésztát sütés előtt?

Nincs olyan szabály, hogy kell vagy nem kell, de egy gyors hűtés (legalább 30 perc) sokat számíthat abban, hogy milyen lesz a sütemény. Ha a konyhád hőmérséklete meleg, és a tészta a keverés után kissé zsírosnak tűnik, a hűtés segít megszilárdítani a zsír egy részét, hogy megakadályozza a túlságosan szétterülő tésztát. A hűtés után kanalazzuk ki a tésztát, és süssük ki a zsírozatlan sütőlapon (18,95 $, Crate & Barrel) az utasítás szerint. Alternatívaként előre is tervezhet, és a tésztát 3-5 napig lefedve tarthatja a hűtőben.

Hibaelhárítási útmutató

Borzalmas érzés, amikor kiveszed a frissen sült sütidet a sütőből, és csak azt veszed észre, hogy kemények vagy egyetlen óriási sütibe szétterültek. Íme néhány gyakori probléma és lehetséges ok (lehet egy vagy több is), amelyet tesztkonyhánk felismert. Ez minden sütireceptre vonatkozik, így tartsa ezeket szem előtt, hogy a következő süteménye pontosan jó legyen.

A sütik kemények.

A sütik túl kemények lehetnek a következő okok miatt:

Túl sok liszt

Túlságosan összekevert tészta

A sütik egyenetlenül sülnek

A sütik egyenetlenek lehetnek többek között a következő okok miatt:

Formátlan tésztagolyók a sütés előtt.

Megemelt/magas peremű sütőlapot használnak

A sütik alja túl barna

Egy lehetséges ok, amiért a sütik alja túl barna:

Sötét színű sütőlap

A sütik túlságosan szétterülnek

Lehetséges okok, amiért a süteményei túlságosan szétterülnek::

A sütőlap felesleges zsírozása

Meleg sütőlapra helyezett tészta

Túl alacsony sütőhőmérséklet

Túl sok cukor

Nem megfelelő zsiradék használata

A sütik megégtek

A sütik megégésének lehetséges okai a következők:

Túl sokáig sütötték

Túl sokáig maradt a tepsiben

Miután elsajátítottad a csokis süti kedvenc változatát, próbáld meg lefagyasztani a tésztát, így mindig készenlétben lesz a süti, hogy megfékezda sóvárgását. Vagy lépj tovább a sütikről, és gyakorold a tortakészítésben való jártasságodat.