, 2021/10/20

A legtöbb újabb hűtőszekrényben van egy kis vízvezeték, amely a jégkészítőt és a hidegvíz-adagolót táplálja. Annak érdekében, hogy a víz és a jég íze tiszta maradjon, van egy cserélhető vízszűrő, amelyet rendszeresen cserélni kell.

cserélhető vízszűrő

Az, hogy milyen gyakran kell cserélni a szűrőt, a vízellátás minőségétől és attól függ, hogy mennyit használja a víz- és jégadagolót. A legtöbb gyártó a szűrők hathavonta történő cseréjét javasolja. Mindenesetre, ha úgy érzi, hogy a víz vagy a jég íze nem olyan tiszta, mint kellene, a szűrő cseréje valószínűleg megoldja a problémát.

Vízszűrő alapjai

A hűtőszekrény vízszűrőjének cseréje gyors és egyszerű feladat. A legtöbb ma használt hűtőszekrény vízszűrőjének legjobb tulajdonsága, hogy amint kicsavarja a szűrőt, az automatikusan elzárja a vízellátást. Ez azt jelenti, hogy nem kell aggódnia a hűtőszekrény vízellátásának elzárószelepének megkeresése miatt.

8 egyszerű módja a hűtőszekrény rendszerezésének. Hacsak nem ismered a hűtőszekrénye márkáját és pontos modelljét, gyakran egyszerűbb, ha egyszerűen elviszed a szűrőt a helyi barkács- vagy barkácsáruházba, hogy megfelelő csere szűrőt találj. A szűrőket online is megvásárolhatod, és általában pénzt takaríthatsz meg, ha két vagy három szűrőből álló csomagban vásárolod meg őket.

Csavarható szűrők

A hűtőszekrénybe csavarható vízszűrők általában a hűtőszekrény elején (általában az alsó rács mögött) vagy a hűtőszekrény belsejében, a hűtőrekesz aljának közelében vagy jobb felső sarkában találhatók.

A csavarható vízszűrő cseréje:

Fordítsd el a szűrőt 1/4 fordulatot az óramutató járásával ellentétes irányba, és húzd ki egyenesen a szűrőt a házból.

Hűtőszekrény felcsavarható szűrő az óramutató járásával ellentétes irányban elforgatva húzd ki.

Távolítsd el a régi szűrő fedelét, és helyezd az új szűrőre.

A régi vízszűrő fedele eltávolítva az új szűrőre helyezéshez

Nyomd az új szűrőt egyenesen a házba, és 1/4 fordulatot az óramutató járásával megegyező irányban elforgatva rögzítsd a helyére.

Új vízszűrő a házba helyezve és rögzítve a helyén

Betolható szűrők

A hűtőszekrénybe tolható vízszűrő megtalálásához nézd meg a hűtőszekrény elején lévő alsó rács mögött, vagy a hűtőszekrény belsejében az egyik fiókban, vagy a rekesz tetején, hátrafelé.

A push-in szűrő cseréje:

Nyomd meg a gombot a szűrő kioldásához, és húzd ki a szűrőt a házából. Ha nincs gomb, nyomd meg a szűrőt, hogy kioldja az azt a helyén tartó rugós reteszt.

Távolítsd el a régi szűrő kupakját, és helyezd az új szűrőre.

Helyezd be az új szűrőt a szűrőházba, egészen addig nyomva, amíg be nem reteszelődik.

Öblítsd át az új szűrőt

A legtöbb hűtőszekrény vízszűrője egyszerű szénszűrő, amely fekete szénszemcsékkel van töltve. Amikor a víz először átfolyik az új szűrőn, a szén egy részét kiöblíti, és a vízben fekete foltok vagy összességében szürke színű lesz. Ez nem ártalmas az ivásra, de valószínűleg nem szeretnél egy pohár szürke vizet vagy jeget fekete foltokkal.

Az új szűrő átöblítéséhez futtass le egy-két gallon vizet a vízadagolóból, és gyűjtsd össze a vizet egy kancsóba. Dobd ki a vizet, vagy használja fel a növények öntözésére. Ha csak jégkészítőd van a hűtőszekrényben, előfordulhat, hogy az első néhány adag jeget ki kell dobni, ha elszíneződött.