, 2021/10/21

Az egész napos munka, akár az irodában, akár otthon, megviseli a szervezetet. Az Amerikai Stressz Intézet tanulmánya szerint a munkavállalók 30 százaléka szenved hátfájástól, 20 százalékuk számolt be fáradtságérzetről, 13 százalékuk pedig fejfájástól.

irodai székek

Fontos, hogy rendszeresen tarts szüneteket, hogy felállj és kinyújtóztasd a lábad - de természetesen a megfelelő szék is sokat számít. Az ergonomikus irodai székeket úgy tervezték, hogy segítsenek kényelmesen ülni, megőrizni a helyes testtartást, és minimalizálni a hosszabb ideig tartó ülés negatív hatásait.

Középkategóriás árával, jelentős támogatásával és állítható kezelőszerveivel ez a szék a győztes.

A legjobb költségvetés: A legkedvezőbb:

Amazon: SeatingPlus ergonomikus vezetői szék az Amazonon. Megfizethető és kényelmes, ez a szék vastag memóriahabot, párnázott karfákat, magas, széles háttámlát és extra széles ülést tartalmaz.

A legjobb kiadás:

Human Scale FreedomChair fejtámlával az Amazonon. Az ellensúlyos kialakítás a folyamatos támogatás érdekében állítja a feszességet és a dőlési pozíciót.

Legjobb kialakítás: A legjobb design:

Herman Miller Aeron szék az Amazonon. Ez a különböző méretekben kapható szék letisztult kialakítással rendelkezik, amely tökéletesen összehangolja a mellkast, a vállakat és a medencét.

A legjobb fejtámlával:

Vari Task Chair fejtámlával az Amazonon. Ez az ergonomikus kialakítású szék könnyen összeszerelhető, és fejtámlával rendelkezik, amely úgy állítható, hogy a fejét és a nyakát bölcsőbe helyezze.

Legjobb vegán bőr:

Soho vezetői szék az Amazonon. Ez a stílusos szék többféle színben kapható, és két vastag habszivacs hátpárnával és egy habszivacs ülőpárnával rendelkezik.

A legjobb állítható:

Steelcase Gesture irodai szék Gesture irodai szék az Amazonon. A 360 fokos karfák lehetővé teszik, hogy a vállak és a karok alátámasztása érdekében állítsa be a karok magasságát, szélességét, elfordulását és mélységét.

A legjobb nagy és magas emberek számára:

Anda Seat ergonomikus irodai szék az Amazonon. Ez a 440 font súlyterhelésű, robusztus szék hidraulikus dugattyúkkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik a magasság beállítását.

A legjobb az álló íróasztalokhoz:

Amazon: Vari Active Seat az Amazonon. Ezt a széket álló asztalokhoz tervezték, 25 ½ hüvelykről 35 hüvelyk magasságig emelhető, és csuklós talapzattal rendelkezik.

A legjobb összességében: Office Star Pro-Line II ProGrid High Back Managers Chair: Office Star Pro-Line II ProGrid High Back Managers Chair

Office Star menedzser szék. Office Star Pro-Line II ProGrid magas hátú menedzser szék felülvizsgálata

Ülés anyaga: Anyag: poliészter, műanyag | Méretek: Ülésmagasság: 18,25-22 hüvelyk | Összeszerelt súly: 50,1 font | Súlykapacitás: 250 font

A legjobb általános választásunk az Office Star ProGrid High Back Managers Chair, amely középkategóriás árral és kiváló minőségű konstrukcióval rendelkezik, amely jelentős ágyéki támogatást nyújt. A masszív, hálós ProGrid háttámla légáteresztő, hogy hosszú időn keresztül is elég kényelmes legyen, és a szék beépített ágyéki támasztékkal is rendelkezik a hátának.

Az ülésmagasságot 18,25 hüvelyk és 22 hüvelyk között állíthatod, hogy megtaláld a magasságodnak és az asztal beállításának legmegfelelőbb pozíciót. Az ülésmagasság beállítása mellett a nyomógombok segítségével beállíthatja az ülés mélységét, az ülés dőlését és a karfák beállítását is. A szék 360 fokban forgatható és 250 font súlyterheléssel rendelkezik.

Legjobb költségvetés:

SeatingPlus ergonomikus vezetői szék. Ergonómikus vezetői állítható forgó munkaszék. Ülés anyaga: Bőr | Méretek: Ülésmagasság: 18,5-21,5 hüvelyk | Összeszerelt súly: 36,38 font | Súlyterhelhetőség: 330 font. Ha egy megfizethetőbb lehetőséget keres, fontolja meg a SeatingPlus Ergonomic Executive Chairt. Egyedi tekercseket és vastag memóriahabot tartalmaz, hogy kényelmes ülést biztosítson. A karfák szintén párnázottak, és felhajthatók, ha szüksége van rájuk. A pneumatikus vezérlők segítségével az ergonomikus háttámla 90 foktól 130 fokig állítható. Az ülés is 3,15 hüvelykkel állítható, így felemelhető vagy leengedhető, és a szék 360 fokban forgatható.

A szék puha, légáteresztő PU bőrből készült, a szélein fehér varrással, és mivel vezetői székről van szó, magas, széles háttámlával és extra széles üléssel rendelkezik. A szék acél talapzattal rendelkezik, és 330 font teherbírású. Fekete, barna és fehér színben kapható.

Legjobb kiadás: Human Scale Freedom szék fejtámlával

Ülés anyaga: Bőr | Méretek: Összeszerelt súly: 38 font (karokkal) | Súlykapacitás: 300 font Nem fogjuk szépíteni: ez a szék drága. De figyelembe véve egyedi kialakítását és jutalmát, a Humanscale Freedom fejtámlás szék talán az egyik legjobb, amit megvásárolhat. A néhai Niels Diffrient tervezte - akit a Forbes az "ergonómiai forradalom nagyapjaként" jellemzett -, ez a szék ellensúlyos kialakítással rendelkezik, amely a folyamatos támogatás érdekében állítja a feszültséget és a fekvőhelyzetet. A súlyérzékeny mechanizmus alkalmazkodik a felhasználó testsúlyához, és akár 20 fokban is visszahajtható.

A fejtámla semleges, amikor függőleges helyzetben van, de hátradőlési pozícióban bölcsőszerűen tartja a fejet és a nyakat. És mivel ez egy csuklós fejtámla, nincs szükség kézi beállításokra. A háttámla elforgatható, hogy az Ön helyzetétől függetlenül biztosítsa az ágyéki támaszt - hét fokban dönthető -, a kontúros párnák (amelyek vízeséses peremmel és Coccyx-kivágással rendelkeznek) pedig kényelmes ülést biztosítanak még hosszú időn keresztül is, hogy megfelelően eloszlassa a súlyát és csökkentse a nyomáspontokat. A karok a háttámlához vannak rögzítve, így mozognak, ha mozogsz, de könnyen beállíthatod őket is.

A terjedelmes mechanizmusok hiánya miatt a szék, amely akár 300 kilót is elbír, könnyebben manőverezhetővé is válik. Emellett a testreszabási lehetőségek is bőségesek: többféle szövetszín és bőrtípus közül választhat, valamint standard vagy zselés karfák, standard habszivacs vagy zselés ülés, különböző hengermagasságok és négyféle görgő közül.

A legjobb kialakítás:

Herman Miller Aeron szék. Ülés anyaga: Hálós pellicle | Méretek: 1,5 mm: Változó | Ülésmagasság: Súly: Változó | Összeszerelt súly: 40-43 font | Súlyterhelhetőség: 300-350 font. A Herman Miller Aeron szék nem véletlenül drága. Letisztult kialakításával biztosítja, hogy a mellkasa, a válla és a medencéje tökéletes összhangban legyen ülve, és kiegyensúlyozott mozgást biztosít. A párnák állíthatóak, stabilizálják a gerincét és ágyéki támaszt nyújtanak a hátának.

Ezenkívül a 8Z Pellicle hálós anyag lélegző, hogy kellemes hőmérsékleten tart téged. A szék három különböző méretben kapható (A méret/kicsi, B méret/közepes vagy C méret/nagy), hogy magasságtól és súlytól függően kiválaszthassa a testalkatának legmegfelelőbbet. Az A méret súlyhatára 300 font, míg a B és C méret súlyhatára 350 font. Többféle váz/alapfelület közül is választhat, beleértve a grafit/csiszolt alumínium, ásvány/szatin alumínium, ásvány/csiszolt alumínium és grafit/grafit kiviteleket.

A standard karpárnák bőrre is feljavíthatók, a karok pedig lehetnek álló, magasságban állítható vagy teljesen állítható karok. Ezenkívül a szőnyeggörgők többfelületű, csendes görgővel ellátott görgőkre fejleszthetők.

A legjobb fejtámlával:

Vari ergonomikus munkaszék fejtámlával. Ülés anyaga: Anyag: poliészter | Méretek: | Ülésmagasság: 18-22 hüvelyk | Összeszerelt súly: 52 font | Súlykapacitás: 300 font

Ha egy jó fejtámlát szeretne egy középkategóriás árú székben, a Vari Task Chair fejtámlával minden szempontból megfelel. Ergonómiailag úgy tervezték, hogy fenntartsa a megfelelő testhelyzetet és csökkentse az izmok megterhelését. A fejtámla állítható, hogy a fej és a nyak kényelmesen bölcsőzzön. A szék megerősített hálós háttámlával rendelkezik a légáteresztő képesség érdekében, ami segít hűvösen tartani Önt. Emellett a forgatható háttámla maximális deréktámaszt biztosít.

Az állítható beállításokkal testre szabhatja a szék háttámláját, ülésmagasságát (17 5/8 hüvelyktől 22 hüvelykig) és karfáját is. Ezenkívül az üléstámla dönthetősége és feszessége is állítható. A szék tartós görgős görgőkkel és 300 font súlyhatárral rendelkezik. Ez az egyik legkönnyebben összeszerelhető szék, amely a dobozból kivéve szerszámok nélkül összeszerelhető.

A legjobb vegán bőr:

SOHO Soft Pad Management szék. Ülőfelület anyaga: Faux bőr | Méretek: Összeszerelt súly: 30 font | Súlykapacitás: 400 font. Ha nyitott alaprajzú, az irodája mindenki számára látható, és olyan székre van szüksége, amely nemcsak ergonomikus, hanem illeszkedik a design esztétikájához is. Ez a középkori modern SOHO Soft Pad Management szék mindkettőre képes.

Az ergonomikus kialakítás két vastag habpárnát tartalmaz a hátad számára, és egy másik nagyvonalú habpárnát, amelyen ülhetsz. A pneumatikus gázműködtetés állítja az ülésmagasságot (19 hüvelyk és 23 hüvelyk között), a billenésrögzítő funkció pedig szabályozza, hogy mennyire dőlhetsz hátra. A szék teljes alumínium talapzattal, fém kerékfedéllel és krómozott acél karfákkal rendelkezik (amelyek eltávolíthatók, ha nem szereted a karfákat). Többféle színben is kapható. A vegán bőrből készült opciók a következők: fekete, fehér, barna, sötétbarna, szürke, sötétszürke és kék. A poli-pamut opciók között szerepel a faszén, a szürke és a sötétkék. A szék könnyen összeszerelhető és 400 font súlyhatárral rendelkezik.

A legjobb beállítható:

Steelcase Gesture irodai szék Gesture irodai szék. Ülés anyaga: Polyester | Méretek: Összeszerelt súly: 65.9 font | Súlykapacitás: 400 font. A listán szereplő ergonomikus székek közül sokan kiválóan megtervezettek, de ha ki kellene választanunk a legjobban állíthatót, akkor a Steelcase Gesture irodai szék lenne az. Mint általában, azt kapja, amiért fizet, ezért számoljon azzal, hogy ezért a székért elég sokat kell fizetnie.

A szék 360 fokban állítható karfákkal rendelkezik, így nem csak a magasságot, hanem a karok szélességét, elfordulását és mélységét is beállíthatja, hogy a vállát és karját a feladattól függetlenül megtámassza. Ez azt jelenti, hogy különböző testtartásokban ülhetsz, sőt, akár oldalirányban is ülhetsz a székben. Az ülést is többféleképpen állíthatja, többek között az ülés magasságát (39 ¼ és 44 ½ között), mélységét és dőlésszögét.

Ezenkívül a szék háttámlája állítható a hátfeszítés, a magkiegyenlítő, az ágyéki magasság és a változtatható háttámlaállítás tekintetében. A 3D LiveBack a pozícióváltáskor a gerincéhez igazodik. A szék négy vázszínben és számos kárpitszínben kapható, többek között Malt, Nickel, Graphite, Blue Jay, Wasabi és Tangerine színekben. Számos bőrszínben is kapható, köztük az ébenfa, az eszpresszó, a kék és a skarlátvörös színben. Háromféle székmagasság közül is választhat: a standard magasságú modell, az alacsony magasságú modell vagy a magas magasságú modell. Az ülés súlyterhelhetősége 300 font.

A legjobb a nagy és magas emberek számára:

Anda Seat T-Pro 2 ergonomikus irodai szék. Ülőfelület anyaga: Faux bőr | Méretek: Összeszerelt súly: 71.8 font | Súlykapacitás: 440 font. Ha nehezen talál egy elég nagy vagy magas ergonomikus irodai széket ahhoz, hogy kényelmes legyen, fontolja meg az AndaSeat T-Pro 2 ergonomikus irodai széket. Ez egy királyméretű szék, amelynek súlyterhelhetősége 440 font. A szélesebb kerekekkel ellátott alumínium alapra állított széket úgy tervezték, hogy minden irányban simán mozogjon, a hidraulikus dugattyúk pedig megkönnyítik a magasság beállítását. A 100% acélváz nagy sűrűségű memóriahabbal és vászonnal van borítva.

A vászon puha, és úgy tervezték, hogy télen meleg, nyáron pedig hűvös legyen. Az anyag ellenáll a foltoknak és a karcolásoknak is. A háttámla 90 foktól 160 fokig állítható, így nem csak munkához és tanuláshoz, hanem olvasáshoz, játékhoz, videónézéshez és akár szundikáláshoz is ideális. A karfák fel-le, balra és jobbra, valamint előre és hátra is mozgathatók, hogy nagyobb rugalmasságot biztosítsanak. A szék ergonomikus kialakítása mellett két levehető párnát is tartalmaz (ágyéktámasz és fejtámla), amelyek további kényelmet és támogatást nyújtanak. A szék szürke, kék és fekete színben kapható.

A legjobb állóasztalokhoz:

Vari Active Seat. Ülés anyaga: Anyag: Polipropilén | Méretek: Polipropilén Ülésmagasság: 25,5-35 hüvelyk | Összeszerelt súly: 28,1 font | Súlykapacitás: 250 font. Ha állítható álló íróasztallal rendelkezik, nehéz lehet megtalálni az igényeinek megfelelő ergonomikus széket. A Vari Active Seat azonban valójában állóasztalokhoz lett tervezve. A szint egyszerű lenyomásával a széket 25 ½ hüvelykről 35 hüvelyk magasságig emelheti, hogy bármilyen magasságban kényelmes ülést biztosítson. A széles párnázott ülés és a polipropilén ülőfelület hosszú távú kényelmet és tartósságot biztosít.

Lehet, hogy hozzászokott az ergonomikus ülésekhez, amelyek valamilyen deréktámaszt nyújtanak a hátának. Azonban nem ez az egyetlen módja a hátának támogatásának. A Vari csuklós talapzattal rendelkezik, amely több irányban mozog. Ez a mozgástartomány igénybe veszi a hátát, valamint a törzsét és a lábait, lehetővé téve, hogy ülés közben dőljön, nyújtózkodjon, sőt, akár ringatózzon is. A szék magasságának megemelésével pedig akár állva is nekidőlhet a széknek. A szék teljesen összeszerelve érkezik, és 250 font súlyterheléssel rendelkezik.