, 2021/10/20

Pihenj nyugodtan olyan ágyneművel, amely jobb a te és a környezeted számára. Ezek a legjobb bio lepedők természetes puhaságot és fenntarthatóbb alvási módot biztosítanak.

organikus ágynemű

A napi rutin egyszerű megváltoztatásával könnyen alkalmazkodhatsz a fenntarthatóbb életmódhoz. Amellett, hogy környezetbarát tisztítószereket választasz, és csökkented az egyszer használatos műanyagot, az ágyad felszerelése organikus lepedővel is remek kiindulópont lehet. Az organikus ágynemű természetes szálakból készül, amelyeket a környezetre káros növényvédő szerek és műtrágyák használata nélkül termesztenek. Ez a folyamat általában kevesebb vizet igényel, kevesebb vízelvezetést okoz, és olyan ágyneműt eredményez, amely puha, tartós és mentes a durva vegyi anyagoktól.

Amellett, hogy az ökológiai hatás zöldebb, a bio ágynemű okos választás azok számára is, akik szeretnék csökkenteni a vegyi anyagok és a potenciálisan káros anyagok mennyiségét otthonukban. Az ágynemű minden éjjel szorosan érintkezik a testével, ezért az érzékeny bőrűek vagy súlyos allergiások számára különösen fontos lehet, hogy biztosítsa, hogy ne tartalmazzon potenciális irritáló anyagokat.

A sokféle lehetőség mellett a legjobb organikus lepedő kiválasztása (és annak biztosítása, hogy valóban környezetbarát legyen) zavaró lehet. Használja tippjeinket, hogy megtudja, mire kell figyelnie, amikor bio ágyneműt vásárol, beleértve az iparági tanúsítványokat, a szövetek típusait és a tipikus árkategóriát.

coyuchi cloud szálcsiszolt flanel lepedő.

Hogyan válasszuk ki a legjobb bio ágyneműt

A bioélelmiszerek címkézésével ellentétben, amelyet az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) szabályoz, a "bio" címkével ellátott ágyneműkre nem vonatkoznak iparági szintű szabványok, ami azt jelenti, hogy a gyártók könnyen eltúlozhatják vagy visszaélhetnek a kifejezéssel. Az organikus pamutból készült szövetet például kemény vegyi anyagokkal kezelhették, vagy a gyártási folyamat későbbi szakaszában szintetikus anyagokkal keverhették, így az "organikus" állítás pontatlanná válhat.

Számos harmadik fél által kiadott tanúsítványt kereshet azonban, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ágyneműje fenntartható gyakorlatok alkalmazásával készült. Először is, keressen olyan termékeket, amelyek a Globális Szerves Textilipari Szabvány (GOTS) által tanúsítottak, amely megköveteli a vállalatoktól, hogy a fenntartható gyártási technikákra és a tisztességes munkaügyi gyakorlatra vonatkozó szigorú szabványokat tartsák be a teljes ellátási láncban.

A GOTS honlapja egy nyilvános adatbázist is kínál, ahol rákereshet bizonyos márkákra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy azok tanúsítvánnyal rendelkeznek. Ha organikus lepedőt vásárol, az Öko-Tex Standard 100 minősítést is szem előtt tarthatja, amely azt jelzi, hogy a terméket megvizsgálták a káros anyagok szempontjából, és biztonságos a használata. Ezen kívül a Fair Trade Certified címke azt jelenti, hogy a termék megfelel a környezet és az azt készítő munkások védelmét szolgáló szigorú kritériumoknak.

Bár az organikus ágyneműk általában többe kerülnek, a befektetés megéri, mivel az organikus ágyneműk általában tartósabbak, és idővel jobban bírják a rendszeres mosást és a kopást. A bio ágyneműk előállítása általában drágább, mint a nem bio ágyneműké, ezért egy minőségi garnitúráért 100 és 250 dollár közötti összeggel kell számolni.

Kapcsolódó cikkek: Itt van, hogy pontosan milyen gyakran kell mosni az ágyneműt és az ágyneműt.

Legjobb organikus vászon:

A legjobb organikus ágynemű: Organikus európai lenvászon ágynemű. A legbelsőbb organikus lepedő: A legbelsőbb organikus lepedő: Cloud Brushed Organic Flannel lepedő: Cloud Brushed Organic Flannel Sheets

A legjobb költségvetés-barát: A legkedvezőbb ágynemű: Lane Linen 100% organikus pamut ágyneműkészlet

Legjobb organikus bambusz: Organic Bamboo: Klasszikus bambusz ágyneműgarnitúra

A legszínesebb: Legszínesebb: Company Organic Cotton Floral Feline Percale lepedőgarnitúra

Legjobb organikus pamut: Szerves pamut ágynemű: Organikus pamut ágynemű

A 100% GOTS tanúsítvánnyal rendelkező bio pamutból szőtt Avocado lepedők könnyűek, légáteresztőek és természetesen gyűrődésállóak. Az anyag, amely 400 vagy 600-as fonalszámú szövettel kapható, szoros szatén kivitelű, fényűzően selymes érzetet biztosít. Az egyik ötcsillagos értékelő azt írja, hogy a minőség és a puhaság felülmúlta "nagyon magas elvárásait", és "valóban a legszebb lepedőnek nevezi, amit valaha birtokoltam". A négy puha színben kapható készlet egy vagy két párnahuzattal (mérettől függően) együtt tartalmazza a lapos és az ágyneműhuzatot is.

fehér és zöld ágynemű

Közel 10.000 értékelő áradozik ezekről a szerves pamut lepedőkről, és "hihetetlenül puha" és "dicsőségesen sima" -nak nevezi őket. A hosszú tűzésű organikus pamutból szőtt, vajszerű anyagot úgy tervezték, hogy minden mosással még puhább legyen. Az ágynemű a GOTS, az Öko-Tex és a Fair Trade USA által tanúsított, így nyugodt lehetsz, ha tudod, hogy az ágyneműd nem káros sem rád, sem a bolygóra.

zöld ágyneműhuzat

A legjobb organikus ágynemű: Organikus európai vászonból készült ágynemű. A 100% -os szerves európai lenvászon, amely ebbe az ágyneműbe kerül, Belgiumban, Franciaországban és Hollandiában fenntartható módon termesztik, mielőtt Portugáliában szövik és kézzel varrják. Az anyag természetesen hőmérséklet-szabályozó, hipoallergén, és a GOTS és az Öko-Tex által egyaránt tanúsított. Párosítsa a lepedőt a márka egyik paplanhuzat-készletével, amelyet úgy terveztek, hogy hagyományos skandináv stílusban, lepedő nélkül is használható legyen.

fehér bio ágynemű

A leghangulatosabb organikus ágyneműk: Cloud Brushed Organic Flannel lepedő. Bújj bele ezekbe a GOTS tanúsítvánnyal rendelkező 100% organikus pamutból szőtt, kényelmes flanel lepedőkbe. A szálcsiszolt felület bársonyos tapintást biztosít, és segít megelőzni a kopást és a pillinget. Tökéletes a hidegebb időjáráshoz, ezek az ágyneműk meleg, nehéz érzetet adnak, miközben légáteresztőek maradnak. Az elégedett kritikusok szerint "öröm rajta aludni" és "olyan csodálatos, hogy talán tavaszig ki sem akarok kelni az ágyból".

tengerészkék ágynemű

A legjobb költségvetés-barát: Lane Linen 100% organikus pamut ágyneműkészlet. A költségvetés-barát megoldáshoz nem lehet legyőzni ezeket az Amazon organikus lepedőket, amelyek a GOTS és az Öko-Tex által tanúsítottak. A puha, hipoallergén pamutból szőtt anyag "rendkívül kényelmes, sima és lélegző" - írja egy véleményező. Az ágynemű hat semleges színben kapható, köztük egyszínű és pöttyös mintákkal.

zöld bambusz lepedőv és fehér ágynemű

A legjobb organikus bambusz: Klasszikus bambusz ágyneműkészlet. A bambusz egy természetesen organikus növény, amelyet fényűzően puha, selymes ágyneművé lehet szőni. A Cariloha szén-dioxid-semleges terméknek minősített bambusz lepedőit az Öko-Tex szabvány szerint vegyszermentesnek is minősítették. A sávolyszövést úgy tervezték, hogy kétszer olyan puha legyen, mint a pamut, és 3 fokkal hűvösebb alvást biztosítson, mint más szövetek. A lepedőszett öt földszínű színben kapható, és lapos és ágyneműhuzatot, valamint párnahuzatot tartalmaz.

Színes: Organikus pamut Floral Feline Percale lepedő készlet

A macskák és virágok csinos mintázata teszi ezt a színes organikus ágyneműt nagyszerűvé a gyerekek és a vidámságot kedvelő felnőttek számára egyaránt. A környezetbarát lepedőgarnitúra 100% tanúsított bio pamutból készült, fésült perkál kivitelben az extra puhaság érdekében. Ezt az ágyneműt más mintákkal vagy egyszínűekkel kombinálhatja a vidám, réteges megjelenés érdekében.