, 2022/8/30

A mindennapi élet apró ellentmondásai sok időt vesznek el, amelyet kellemesebb elfoglaltságokkal lehetne jobban eltölteni.

12 háztartási trükk

Ezért fontos, hogy ismerjünk néhány mindennapi időtakarékos trükköt, például hogyan használjunk egy lapátot a felmosás megkönnyítésére, vagy alternatív módokat a hajszárító vagy egy régi elektromos kefe használatára.

12. Távolítsa el a címkéket fújószárítóval.

Néhány fontoskodó címke a legjobb erőfeszítéseid ellenére sem válik le jól a konzervdobozokról. Legközelebb próbáld meg hajszárítóval megszárítani a címkét vagy az árcédulát. Ennek segítenie kell.

11. Fűzzön be egy tűt a tenyerével.

Fogadjunk, hogy egész életedben ezt csináltad rosszul. Helyezd a cérnát a tenyeredbe úgy, hogy laposan feküdjön. Ne húzd meg. Most fogd a kezedbe a tűt, fordítsd el úgy, hogy az alsó fele a cérna felé nézzen. Vezesd a tűt a szál mentén, és egyenesítsd ki. Többé nem kell kancsalodni!

10. Használj fóliát a banánok tartósítására.

Több napot az értékes banánoknak! A gyümölcs eltarthatósága megnő, ha a képen látható módon fóliával feded le.

9. Latex és ragasztó segítségével a kanapé olyan lesz, mintha új lenne.

A kanapédat macska- vagy kutyaszőr borítja? Tudjuk a legjobb módszert, hogy megszabadulj tőle. Egyszerűen csak kenj 1-2 csepp ragasztót latexkesztyűre, és mozgasd végig a kezed a kanapén. Voila!

8. Tisztítsd meg a csempéket elektromos fogkefével.

Valószínűleg van egy régi elektromos fogkeféd, ami itt hever valahol. Tedd újra használatba! Nagyon kényelmes a csempék közötti nehezen hozzáférhető varratok tisztítására.

7. Használj ecetet a zuhanyfejeden.

Ha meg akarod tisztítani a rozsdát a zuhanyfejedről, tekerd be egy zacskó ecetbe, és hagyd ott egy éjszakán át. Reggelre a rozsda teljesen eltűnik.

6. Használj cipőtárolót a tisztítószerek számára.

Mindenhol tartunk tisztítószereket: a mosogató alatt, egy speciális szekrényben, a mosógép mellett stb. De a tárolási problémáink végre megoldódtak! Egy felakasztható cipőpolc segítségével könnyedén tárolhatod az összes tisztítószeredet.

5. Rugók védik a töltőket.

Mindannyiunknak szüksége van arra, hogy időről időre új töltőket vásároljunk. Ez annyira pazarló és idegesítő, nem igaz? Hogy megvédd a töltőidet a nem kívánt csavarodástól és töréstől, használj egy régi tollból származó rugót.

4. Tedd a LEGO-kat folyékony szappanba.

A gyerekeid sosem mosnak kezet? Tegye érdekesebbé, ha egy kis mókát tesz a folyékony szappanos flakonjába. Beletehetsz néhány LEGO-t vagy más apró játékot, amit a gyerekeid a játékládájukban tartanak. Jó szórakozást!

3. Tegyél egy pohár vizet a mikrohullámú sütőbe.

Nincs is jobb, mint élvezni a tegnapi pizza isteni ízét. De ha a maradékot a mikrohullámú sütőben melegíted fel, kiszárad, kemény és állott lesz. Legközelebb próbálj meg egy pohár vizet tenni a felmelegített pizza vagy pite mellé. Később még megköszönheted.

2. Használj ecsetet a fúródban.

Csatlakoztass egy kefét a fúródhoz, és a takarítás hatékonyabbá és időtakarékosabbá válik. Zseniális ötlet!

1. Egy kiskanál a mosogatóhoz

Vizet önteni egy vödörbe mindig kihívás, nem igaz? Főleg, ha a mosogató csapjából öntöd. Próbáld meg a csap alá helyezni a kanalat, ahogy a képen látható. Hurrá! Nincs többé a kiömlött víz okozta rendetlenség.