, 2021/10/23
Az a küldetésünk, hogy meggyőzzük a világot, hogy léteznek egészséges pizzareceptek - és hogy ezek nagyon is finomak lehetnek. Ezeknél az egészséges pizzarecept-ötleteknél nem spórolunk a tésztával, a mártással, a friss zöldségekkel vagy a sajttal.
Mindent ideális arányban és egyedi ízkombinációkkal (banh mi pite, valaki?) tartalmazunk, hogy maximális ízt adjunk kalóriánként. Ezeket az egészséges házi pizzákat a kalória, a fehérje, a rostok és a nátrium figyelembevételével válogattuk össze, így nyugodtan visszamehetsz egy második szeletért.
Mini karfiol pizza
Ez az alacsony szénhidráttartalmú pizza recept remek módja annak, hogy egészséges módon elégítsd ki a sóvárgást! Mivel ebből a receptből két mini karfiolos pizzatészta készül, a különböző feltétválasztékkal az asztalnál lévő válogatós evőket is kielégítheted.
Recept összefoglaló teszt
Kézzel:
30 perc
összesen: 1 perc:
1 óra
Adagok: 1 adag:
2
Mennyiség: 1 db:
2 pizza
Táplálkozási információ
Hozzávalók
Hozzávalók ellenőrző listája
3 csésze karfiolvirág
1 evőkanál víz
1 tojás, enyhén felvert tojás
⅓ csésze aprított olasz sajtkeverék
2 evőkanál panko kenyérmorzsa
½ teáskanál szárított olasz fűszer, összetörve
⅛ teáskanál só
¼ csésze paradicsomszósz
¼ szárított olasz fűszer, összetörve
⅛ teáskanál fokhagymapor
csipetnyi só
Feltétek, például párolt zöldségek, főtt és morzsolt kolbász, főtt csirke stb.
½ csésze felaprított olasz sajtkeverék (2 oz.)
Apróra vágott friss bazsalikom, oregánó és/vagy petrezselyem (nem kötelező)
Útba igazítás
1. lépés
Tegyük a karfiolt egy konyhai robotgépbe. Fedjük le, és pépesítsük nyolcszor-tízszer, vagy amíg morzsalékos nem lesz, és nem hasonlít a kuszkusz állagára. (Vagy használjon 2 1/2 csésze vásárolt karfiolt.)
2. lépés
Helyezzünk egy kis sütőlapot egy kenyérpirítóba, és melegítsük elő a sütőt 425°F-ra. Egy sekély tálban keverjük össze a karfiolt és a vizet. Mikrózzuk lefedve 4-5 percig, vagy amíg megpuhul, egyszer-kétszer megkeverve; hűtsük ki. Tegyük át a karfiolt egy 100 százalékos pamutból készült konyharuhára vagy négy réteg 100 százalékos pamutból készült sajtvászonra. Tekerje a törülközőt a karfiol köré, és addig nyomkodja, amíg nem távozik belőle több folyadék.
3. lépés
Egy közepes tálban keverjük össze a következő öt hozzávalót (a són keresztül); keverjük bele a karfiolt. Sütőpapíron nyomja a keveréket két 6-7 hüvelykes kör alakúra. Tegyük át a papíron lévő kéregformákat az előmelegített sütőlapra. Süssük 20-25 percig, vagy amíg ropogós és aranyszínű lesz.
4. lépés
Egy kis tálban keverje össze a paradicsomszószt, az olasz fűszereket, a fokhagymaport és a csipetnyi sót. Kanalazzuk a mártást a megsült kenyérhéjra. Tegyük a tetejére a feltéteket, és szórjuk meg az 1/2 csésze sajttal. Süssük még 3-5 percig, vagy amíg a sajt megolvad. Ha kívánja, szórja meg friss fűszernövényekkel.
Táplálkozási adatok
Adagonként:
243 kalória; zsír 13g; koleszterin 126mg; telített zsír 8g; szénhidrát 13g; mono zsír 1g; poli zsír 1g; oldhatatlan rost 4g; cukor 4g; fehérje 18g; a-vitamin 599,7IU; c-vitamin 74. 6mg; tiamin 0,1mg; riboflavin 0,2mg; niacin-egyenérték 1,1mg; b6-vitamin 0,4mg; folsav 100,1mcg; b12-vitamin 0,2mcg; nátrium 893mg; kálium 576mg; kalcium 384mg; vas 1,4mg.
Karfiolos- és rozmaringos pizza
Használd ezt a gluténmentes pizzatésztát az összes kedvenc feltétjének alapjaként. Mi pestót és zöldségeket ajánlunk friss mozzarella sajttal.
Recept összefoglaló teszt
Előkészítés:
25 perc
Sütés: Süssük meg:
26 perc
összesen: Süssük meg a süteményt:
51 perc
Adagok: 1 adag:
6
Mennyiség: 6 evőkanál:
(csak a tészta): 1 pizza (6 szelet) (csak a tészta)
Táplálkozási információ
Hozzávalók
Hozzávalók ellenőrző listája
2 ½ csésze karfiolrizs
2 evőkanál víz
1 tojás, enyhén felvert
¼ csésze gluténmentes lisztkeverék (xx. oldal)
¼ csésze mandulaliszt
6 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring
¼ teáskanál tengeri só
2 evőkanál olívaolaj
Kívánt pizzafeltétek
Útba igazítás
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 400°F-ra. Béleljünk ki egy 12 hüvelykes pizzasütőformát pergamenpapírral.
2. lépés
Egy lábasban keverjük össze a karfiolt és a vizet. Mikrózzuk lefedve 3-4 percig, vagy amíg megpuhul, egyszer-kétszer megkeverve; hűtsük ki. Tegyük a karfiolt több réteg papírtörlőre. Tekerjük a törülközőket a karfiol köré, és nyomkodjuk össze, hogy eltávolítsuk a felesleges folyadékot.
3. lépés
Egy nagy tálban keverjük össze a következő hat hozzávalót (a són kívül). Keverjük bele a karfiolt. Kanalazzuk a keveréket az előkészített pizzaformába, és nyomjuk 10 hüvelykes kör alakúra. Locsoljuk meg olajjal.
4. lépés
Süssük 18-20 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz; kissé hűtsük ki. Egy spatula segítségével lazítsa meg a héjat, de ne vegye ki a serpenyőből (ez megakadályozza, hogy a héj a végső sütés után összeragadjon).
5. lépés
Tegyük a tetejére a kívánt pizzafeltéteket. Süssük további 8 percig, vagy amíg a feltét átmelegszik. Vágjuk fel szeletekre.
Táplálkozási adatok
Adagonként:
117 kalória; zsír 8g; koleszterin 31mg; telített zsír 1g; szénhidrát 10g; mono zsír 4g; poli zsír 1g; oldhatatlan rost 2g; cukor 1g; fehérje 3g; a-vitamin 55. 5IU; c-vitamin 21,1mg; riboflavin 0,1mg; niacin-egyenérték 0,4mg; b6-vitamin 0,1mg; folsav 28,6mcg; b12-vitamin 0,1mcg; nátrium 120mg; kálium 158mg; kalcium 31mg; vas 0,6mg.
Vegyes gombás pizza
A friss gomba rajongói imádni fogják ezt a fokhagymás és rozmaringos pizzát. A Fontina sajt gyönyörűen beleolvad a tésztába, édes és enyhe földes ízt kölcsönözve.
Forrás: Forrás: B: Better Homes and Gardens (Jobb Otthonok és Kertek)
Mentés
Pin
Nyomtatás
Galéria
Vegyes gombás pizza
Recept összefoglaló teszt
Előkészítés:
30 perc
hűvös:
5 perc
Süssük:
sütés: 25 perc 375°-on
Adagok: 1 db:
12
Táplálkozási információ
Vegyes gombás pizza
Hozzávalók
Hozzávalók ellenőrző listája
1 recept Pizza tészta
8 uncia Fontina Valle d'Aosta, fontina, provolone vagy mozzarella sajt, vékonyan felszeletelve.
2 nagy édes hagyma (pl. Vidalia vagy Walla Walla), hosszában félbevágva és vékonyan felszeletelve (kb. 4 csésze).
3 evőkanál olívaolaj
3 csésze válogatott szeletelt gomba (pl. shiitake, osztriga, cremini, rókagomba, rókagomba, laskagomba és/vagy gombák).
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 teáskanál apróra vágott friss rozmaring
Felaprított friss petrezselyem
Útba igazítás
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 375 fokra. Készítsük el a pizzatésztát az utasítás szerint a 16x12x1 hüvelykes tepsi használatával. Rendezze el a sajt szeleteket a tészta tetején a serpenyőben.
2. lépés
Egy nagy serpenyőben főzzük a hagymát, lefedve, 2 evőkanál olívaolajban közepesen alacsony hőfokon 13-15 percig, vagy amíg a hagyma megpuhul, időnként megkeverve. Vegye le a fedőt; főzze és keverje közepesen magas hőfokon további 5-8 percig, vagy amíg a hagyma aranyszínű nem lesz. Vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.
Utasítások ellenőrzőlista
3. lépés
Ugyanabban a serpenyőben keverjük össze a gombát, a maradék 1 evőkanál olívaolajat, a fokhagymát és a rozmaringot. Közepes lángon főzzük, amíg a gomba megpuhul; jól csepegtessük le. Kanalazzuk a gombás keveréket a sajtra. Tegyük a tetejére a hagymát.
Utasítások Ellenőrző lista
4. lépés
Süssük előmelegített sütőben 25-30 percig, vagy amíg a kéreg alja kissé ropogós és barna nem lesz. Hűtsük a tepsiben egy rácson 5 percig. Szórjuk meg petrezselyemmel. Vágjuk a pizzát 4 hüvelykes négyzetekre, és azonnal tálaljuk. 12 adagot készít.
Táplálkozási adatok (vegyes gombás pizza)
Adagonként:
281 kalória; összes zsír 14 g; telített zsír 5 g; koleszterin 39 mg; nátrium 207 mg; szénhidrát 30 g; rost 2 g; fehérje 10 g.
Pizza tészta
Hozzávalók
2 ½ - 3 csésze általános célú liszt
1 csomag aktív száraz élesztő
½ teáskanál só
1 csésze langyos víz (120° és 130°F között)
2 evőkanál olívaolaj
Útmutató
1. lépés
Egy nagy tálban keverjünk össze 1 1/4 csésze lisztet, az élesztőt és a sót; adjuk hozzá a meleg vizet és az olajat. Elektromos keverőgéppel alacsony sebességen 30 másodpercig verjük, a tál oldalát kapargatva. Nagy sebességgel verjük 3 percig. Fakanállal keverjen bele annyi lisztet a maradékból, amennyit csak tud. Forgassa ki a tésztát enyhén lisztezett felületre. Gyúrjunk bele annyi lisztet, hogy közepesen kemény, sima és rugalmas tésztát kapjunk (összesen 6-8 perc). Osszuk a tésztát ketté. Fedjük le; hagyjuk pihenni 10 percig.
Hirdetés