, 2021/10/23

Az a küldetésünk, hogy meggyőzzük a világot, hogy léteznek egészséges pizzareceptek - és hogy ezek nagyon is finomak lehetnek. Ezeknél az egészséges pizzarecept-ötleteknél nem spórolunk a tésztával, a mártással, a friss zöldségekkel vagy a sajttal.

 pizza receptek

Mindent ideális arányban és egyedi ízkombinációkkal (banh mi pite, valaki?) tartalmazunk, hogy maximális ízt adjunk kalóriánként. Ezeket az egészséges házi pizzákat a kalória, a fehérje, a rostok és a nátrium figyelembevételével válogattuk össze, így nyugodtan visszamehetsz egy második szeletért.

Mini karfiol pizza

Ez az alacsony szénhidráttartalmú pizza recept remek módja annak, hogy egészséges módon elégítsd ki a sóvárgást! Mivel ebből a receptből két mini karfiolos pizzatészta készül, a különböző feltétválasztékkal az asztalnál lévő válogatós evőket is kielégítheted.

Recept összefoglaló teszt

Kézzel:

30 perc

összesen: 1 perc:

1 óra

Adagok: 1 adag:

2

Mennyiség: 1 db:

2 pizza

Táplálkozási információ

Hozzávalók

Hozzávalók ellenőrző listája

3 csésze karfiolvirág

1 evőkanál víz

1 tojás, enyhén felvert tojás

⅓ csésze aprított olasz sajtkeverék

2 evőkanál panko kenyérmorzsa

½ teáskanál szárított olasz fűszer, összetörve

⅛ teáskanál só

¼ csésze paradicsomszósz

¼ szárított olasz fűszer, összetörve

⅛ teáskanál fokhagymapor

csipetnyi só

Feltétek, például párolt zöldségek, főtt és morzsolt kolbász, főtt csirke stb.

½ csésze felaprított olasz sajtkeverék (2 oz.)

Apróra vágott friss bazsalikom, oregánó és/vagy petrezselyem (nem kötelező)

Útba igazítás

1. lépés

Tegyük a karfiolt egy konyhai robotgépbe. Fedjük le, és pépesítsük nyolcszor-tízszer, vagy amíg morzsalékos nem lesz, és nem hasonlít a kuszkusz állagára. (Vagy használjon 2 1/2 csésze vásárolt karfiolt.)

2. lépés

Helyezzünk egy kis sütőlapot egy kenyérpirítóba, és melegítsük elő a sütőt 425°F-ra. Egy sekély tálban keverjük össze a karfiolt és a vizet. Mikrózzuk lefedve 4-5 percig, vagy amíg megpuhul, egyszer-kétszer megkeverve; hűtsük ki. Tegyük át a karfiolt egy 100 százalékos pamutból készült konyharuhára vagy négy réteg 100 százalékos pamutból készült sajtvászonra. Tekerje a törülközőt a karfiol köré, és addig nyomkodja, amíg nem távozik belőle több folyadék.

3. lépés

Egy közepes tálban keverjük össze a következő öt hozzávalót (a són keresztül); keverjük bele a karfiolt. Sütőpapíron nyomja a keveréket két 6-7 hüvelykes kör alakúra. Tegyük át a papíron lévő kéregformákat az előmelegített sütőlapra. Süssük 20-25 percig, vagy amíg ropogós és aranyszínű lesz.

4. lépés

Egy kis tálban keverje össze a paradicsomszószt, az olasz fűszereket, a fokhagymaport és a csipetnyi sót. Kanalazzuk a mártást a megsült kenyérhéjra. Tegyük a tetejére a feltéteket, és szórjuk meg az 1/2 csésze sajttal. Süssük még 3-5 percig, vagy amíg a sajt megolvad. Ha kívánja, szórja meg friss fűszernövényekkel.

Táplálkozási adatok

Adagonként:

243 kalória; zsír 13g; koleszterin 126mg; telített zsír 8g; szénhidrát 13g; mono zsír 1g; poli zsír 1g; oldhatatlan rost 4g; cukor 4g; fehérje 18g; a-vitamin 599,7IU; c-vitamin 74. 6mg; tiamin 0,1mg; riboflavin 0,2mg; niacin-egyenérték 1,1mg; b6-vitamin 0,4mg; folsav 100,1mcg; b12-vitamin 0,2mcg; nátrium 893mg; kálium 576mg; kalcium 384mg; vas 1,4mg.

Karfiolos- és rozmaringos pizza

Használd ezt a gluténmentes pizzatésztát az összes kedvenc feltétjének alapjaként. Mi pestót és zöldségeket ajánlunk friss mozzarella sajttal.

Recept összefoglaló teszt

Előkészítés:

25 perc

Sütés: Süssük meg:

26 perc

összesen: Süssük meg a süteményt:

51 perc

Adagok: 1 adag:

6

Mennyiség: 6 evőkanál:

(csak a tészta): 1 pizza (6 szelet) (csak a tészta)

Táplálkozási információ

Hozzávalók

Hozzávalók ellenőrző listája

2 ½ csésze karfiolrizs

2 evőkanál víz

1 tojás, enyhén felvert

¼ csésze gluténmentes lisztkeverék (xx. oldal)

¼ csésze mandulaliszt

6 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring

¼ teáskanál tengeri só

2 evőkanál olívaolaj

Kívánt pizzafeltétek

Útba igazítás

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 400°F-ra. Béleljünk ki egy 12 hüvelykes pizzasütőformát pergamenpapírral.

2. lépés

Egy lábasban keverjük össze a karfiolt és a vizet. Mikrózzuk lefedve 3-4 percig, vagy amíg megpuhul, egyszer-kétszer megkeverve; hűtsük ki. Tegyük a karfiolt több réteg papírtörlőre. Tekerjük a törülközőket a karfiol köré, és nyomkodjuk össze, hogy eltávolítsuk a felesleges folyadékot.

3. lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a következő hat hozzávalót (a són kívül). Keverjük bele a karfiolt. Kanalazzuk a keveréket az előkészített pizzaformába, és nyomjuk 10 hüvelykes kör alakúra. Locsoljuk meg olajjal.

4. lépés

Süssük 18-20 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz; kissé hűtsük ki. Egy spatula segítségével lazítsa meg a héjat, de ne vegye ki a serpenyőből (ez megakadályozza, hogy a héj a végső sütés után összeragadjon).

5. lépés

Tegyük a tetejére a kívánt pizzafeltéteket. Süssük további 8 percig, vagy amíg a feltét átmelegszik. Vágjuk fel szeletekre.

Táplálkozási adatok

Adagonként:

117 kalória; zsír 8g; koleszterin 31mg; telített zsír 1g; szénhidrát 10g; mono zsír 4g; poli zsír 1g; oldhatatlan rost 2g; cukor 1g; fehérje 3g; a-vitamin 55. 5IU; c-vitamin 21,1mg; riboflavin 0,1mg; niacin-egyenérték 0,4mg; b6-vitamin 0,1mg; folsav 28,6mcg; b12-vitamin 0,1mcg; nátrium 120mg; kálium 158mg; kalcium 31mg; vas 0,6mg.

Vegyes gombás pizza

A friss gomba rajongói imádni fogják ezt a fokhagymás és rozmaringos pizzát. A Fontina sajt gyönyörűen beleolvad a tésztába, édes és enyhe földes ízt kölcsönözve.

Forrás: Forrás: B: Better Homes and Gardens (Jobb Otthonok és Kertek)

Mentés

Pin

Nyomtatás

Galéria

Vegyes gombás pizza

Recept összefoglaló teszt

Előkészítés:

30 perc

hűvös:

5 perc

Süssük:

sütés: 25 perc 375°-on

Adagok: 1 db:

12

Táplálkozási információ

Vegyes gombás pizza

Hozzávalók

Hozzávalók ellenőrző listája

1 recept Pizza tészta

8 uncia Fontina Valle d'Aosta, fontina, provolone vagy mozzarella sajt, vékonyan felszeletelve.

2 nagy édes hagyma (pl. Vidalia vagy Walla Walla), hosszában félbevágva és vékonyan felszeletelve (kb. 4 csésze).

3 evőkanál olívaolaj

3 csésze válogatott szeletelt gomba (pl. shiitake, osztriga, cremini, rókagomba, rókagomba, laskagomba és/vagy gombák).

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

2 teáskanál apróra vágott friss rozmaring

Felaprított friss petrezselyem

Útba igazítás

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 375 fokra. Készítsük el a pizzatésztát az utasítás szerint a 16x12x1 hüvelykes tepsi használatával. Rendezze el a sajt szeleteket a tészta tetején a serpenyőben.

2. lépés

Egy nagy serpenyőben főzzük a hagymát, lefedve, 2 evőkanál olívaolajban közepesen alacsony hőfokon 13-15 percig, vagy amíg a hagyma megpuhul, időnként megkeverve. Vegye le a fedőt; főzze és keverje közepesen magas hőfokon további 5-8 percig, vagy amíg a hagyma aranyszínű nem lesz. Vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.

Utasítások ellenőrzőlista

3. lépés

Ugyanabban a serpenyőben keverjük össze a gombát, a maradék 1 evőkanál olívaolajat, a fokhagymát és a rozmaringot. Közepes lángon főzzük, amíg a gomba megpuhul; jól csepegtessük le. Kanalazzuk a gombás keveréket a sajtra. Tegyük a tetejére a hagymát.

Utasítások Ellenőrző lista

4. lépés

Süssük előmelegített sütőben 25-30 percig, vagy amíg a kéreg alja kissé ropogós és barna nem lesz. Hűtsük a tepsiben egy rácson 5 percig. Szórjuk meg petrezselyemmel. Vágjuk a pizzát 4 hüvelykes négyzetekre, és azonnal tálaljuk. 12 adagot készít.

Táplálkozási adatok (vegyes gombás pizza)

Adagonként:

281 kalória; összes zsír 14 g; telített zsír 5 g; koleszterin 39 mg; nátrium 207 mg; szénhidrát 30 g; rost 2 g; fehérje 10 g.

Pizza tészta

Hozzávalók

2 ½ - 3 csésze általános célú liszt

1 csomag aktív száraz élesztő

½ teáskanál só

1 csésze langyos víz (120° és 130°F között)

2 evőkanál olívaolaj

Útmutató

1. lépés

Egy nagy tálban keverjünk össze 1 1/4 csésze lisztet, az élesztőt és a sót; adjuk hozzá a meleg vizet és az olajat. Elektromos keverőgéppel alacsony sebességen 30 másodpercig verjük, a tál oldalát kapargatva. Nagy sebességgel verjük 3 percig. Fakanállal keverjen bele annyi lisztet a maradékból, amennyit csak tud. Forgassa ki a tésztát enyhén lisztezett felületre. Gyúrjunk bele annyi lisztet, hogy közepesen kemény, sima és rugalmas tésztát kapjunk (összesen 6-8 perc). Osszuk a tésztát ketté. Fedjük le; hagyjuk pihenni 10 percig.

Hirdetés